Joutomaa (Musta torni #3) - Stephen King6

Kirja-arvio :: Joutomaa

Kirjoittanut tintti89

Kirja oli juoneltaan hyvä, mutta kaikki tapahtumat tuntuivat painottuvan kirjan loppuun. Takakansitekstin perusteella olisin odottanut henkilöiden tapaavan junan paljon aikaisemmassa vaiheessa, samoin kuin kaupunkiin pääsemisen. Kirjan kerronta oli hyvää ja kulki sujuvsti eteenpäin, tosin suomentajan kirjoitus- ja pilkkuvirheet olivat erittäin häiritseviä.. Kirjan henkilöt eivät paljoa eronneet sarjan edellisistä osista. Roland alkaa vähitellen pehmenemään ja Eddie pitää puoliaan häntä vastaan. Susannah on mukava persoona ollessaan kahden täysin vastakkaisen henkilön yhdistelmä. Jaken palaaminen takaisin sarjaan oli positiivinen yllätys. Lempihenkilökseni kirjan kuluessa muodostui Oi-mäyriäinen. :) Kirjan tapahtumat olisivat voineet sijoittua kirjaan tasaisemmin, nyt ne painottuivat loppuun, vaikka joitakin pienempiä tapahtumia tapahtui läpi kirjan. Alku oli jotenkin tylsähköä luettavaa. Ludin kaupungin kuvailu oli mielestäni hyvin toteutettu kirjassa. Kaiken kaikkiaan ihan suositeltava kirja, jos ei halua kirjassa koko ajan tapahtuvan jotain.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Joutomaa

Alkuteos ilmestynyt 1991.

Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (kauhuromaanit) 1992.

1. laitos: Musta torni III: Joutomaa (The Dark Tower III: The Waste Lands). Suomentanut Kari Salminen. Book Studio 1993. Nidottu.
2. laitos: Tammi, 2005. Suomentanut Kari Salminen. Kuvitus: Ned Dameron. Sidottu.

Musta torni -sarjan kolmannessa kirjassa revolverimies Rolandin matkakumppaneina ovat Eddie ja Susannah Dean, jotka saavat huomata, että jotain on pahasti vialla. Vaikuttaa siltä, kuin Roland olisi vääjäämättä tulossa hulluksi. Hänen muistinsa on jakautunut kahtia. Jake, toisen maailman asukki joka on kuollut jo kahdesti, ei jätä Rolandin mieltä rauhaan. Hän pyrkii takaisin Rolandin luo, mutta ensin on löydettävä avain maailmojen väliseen oveen.

Rolandin ja hänen joukkionsa matka kulkee suuren metsän ja avarien tasankojen poikki aavemaiseen Ludin kaupunkiin, joka oudolla tavalla muistuttaa New Yorkia. Maailmaa koossa pitävä Säde kulkee Ludista joutomaan halki suoraan kohti Mustaa tornia, ja Sädettä pitkin kulkee pirullinen, arvoituksia rakastava juna nimeltä Blaine...

Stephen Kingin Musta torni -sarja tarjoaa unohtumattoman lukuelämyksen niin fantasian, kauhun kuin scifinkin ystäville. Revolverimies Rolandin matka kohti salaperäistä Mustaa tornia muodostaa ainutlaatuisen laajan yhtenäisen kokonaisuuden, johon on luvassa kaikkiaan seitsemän osaa.