Viimeinen ihmissusi (Ihmissusi-trilogia #1) - Glen Duncan8

Kirja-arvio :: Viimeinen ihmissusi

Kirjoittanut LittleJane

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Jack on viimeinen ihmissusi ja hänen tappoaan suunnitellaan seuraavalle täysikuulle. Häntä tarkaillaan koko aika ja viimeisinä päivinä hänet napataan vampyyrien johdosta. Jack on perso huorille ja tykkää ylipäätään naisista. Hän on päättänyt, että ei rakastu ja tietenkin sitä rakastutaan erääseen muijaan nimeltä Talula. Jackin luonne oli aivan mahtava alussa. Mikään ei oikein satuttanut, mutta sitten hän rakastui ja kaikki meni päin mäntyä... Jack ja Talula kiertelee ja on onnellisesti yhdessä. Sitten Jack kuolee ja Talula selviää. Toinen kirja kertoo Talulasta ja sen lapsesta. Hyvin kirjoitettu mutta välillä oli liian yksityiskohtaisesti kerrottu asioita. Kannataa lukea jos hakee kauhun ja erotiikan sekoitusta.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Viimeinen ihmissusi

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Elina Koskelin. Sidottu.

Shirley Jackson -palkintoehdokas 2011.

Suurenmoinen, seksikäs, verta tihkuva ja aitoa vaaran tunnetta uhkuva romaani räjäyttää kauhugenren konventiot. Duncan on luonut ainutlaatuisen lumoavan ja majesteettisen teoksen.” – Nick Cave

Jake Marlowe elää hedonistista mutta tyhjää elämää Lontoossa, jonka varjoihin on helppo kadota, vaikka olisi ihmissusi. Kun lajin toiseksi viimeinen edustaja surmataan, Jake jää yksin ihmissudenmetsästäjien tähtäimeen.

Jake lähtee pakomatkalle mutta ei voi mitään luonnolleen. Vainoojat seuraavat hänen jälkeensä jättämää ruumisvirtaa, ja silmukka viimeisen ihmissuden ympärille kiristyy kiristymistään.

Arvostelut:

Viimeinen ihmissusi on kuin Bret Easton Ellisin kirjoittama uusi Dracula.” – The Guardian

Seksikäs, hauska, purevan älykäs teos. Duncan on taitavin kauhukirjailija sitten Bram Stokerin.” – The Times

Tämä väkivaltainen, seksikäs trilleri on aikuisten vastaveto Twilightille.” – Booklist

Viimeinen ihmissusi on kirja, josta kauhuharrastaja ei voi olla pitämättä." – Markku Soikkeli, Aamulehti