Kirja-arvio: Kuilukaupunki

Kirjoittanut Vumpalouska - 5.0

"Kuilukaupunki" on Reynoldsin "Ilmestysten Avaruus" -sarjan toinen kirja. Se ei suoranaisesti liity edelliseen kirjaan kuin joidenkin viittausten ja osittain samojen tapahtumapaikkojensa puolesta, ja koko kirja sijoittuu itse asiassa ensimmäistä kirjaa edeltävään aikaan. Siitä huolimatta pidän "Kuilukaupunkia" (joka Suomessa on jostain syystä julkaistu kahdessa osassa) sarjan täysivaltaisena osana, sillä tämä romaani syventää ja selkeyttää huomattavasti Reynoldisn kiehotavalla tavalla synkkää maailmankaikkeutta, ja sen tapahtumilla tulee olemaan varsin suuri merkitys sarjan seuraavassa kirjassa, "Lunastuksen Arkissa". "Kuilukaupunki" yhdistää onnistuneesti tieteis- dekkari- ja kauhukirjallisuutta, eikä yllättäviä juonenkäänteitä puutu...
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kuilukaupunki

Alastair Reynolds Julkaistu: elokuu 2004
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera + kyberpunk
Avainsanat: avaruusmatkat, bsfa-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2001. Julkaistu kahtena niteenä, osat I ja II. Suomentanut Hannu Tervaharju. Kansi: Eliza Karmasalo. Like-scifi. Nidottu.

British Science Fiction Association Award 2001.

Henkivartija Tanner Mirabel on epäonnistunut: hänen suojattinsa on surmattu. Kunnia vaatii kostoa, ja niinpä Mirabel syöksyy murhaajan jäljille tappaakseen tämän.

Ajojahti vie hänet lopulta valovuosien päähän Epsilon Eridanin aurinkokuntaan, Kuilukaupunkiin. Kerran ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Terästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)Tähtisumu täyttyyKuunnousuVarjokapteeni (Kostaja, #2)Taivaan syvyydet (Ajattelun Vyöhykkeet, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 57 vierailijaa
Niko
Uusin jäsen: Niko
Jäseniä yhteensä: 9740