Soturi Matiaksen miekka (Redwallin taru #1) - Brian Jacques5

Kirja-arvio :: Soturi Matiaksen miekka

Kirjoittanut Lilli Pii

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Kansi oli apuna, kun ne kiipesivät. Oli vaikea päätellä, missä mennään. Kuvittelin sammalkukkametsän väärään paikkaan, kun sekoitin paikan vällillä hiukan Usvasaareen,(Orrinin tapahtumapaikkaan,)kun sarjat ovat niin samallaisia. Välillä päähenkilön nimi oli Matias ja joskus Mathias. Rasittavaa kun rotat ovat pahiksia. Mitä ne ovat tehneet? Levittäneet ruttoa? Ei suinkaan. Rotissa oli kirppuja. Kirput niitä taudin tartuttajia ovat. Pitäisi kirjoittaa kirja mustasurma-ajalta rottien näkökulmasta! Ne kärsivät paljon pahemmin kuin ihmiset. No takaisin kirjaan. Rotilla oli tyhmä silmän väri. Ei rotilla voi olla kellanvihreitä silmiä! Niillä on vain kolmea silmän väriä: a)siniruskeat:ruskea pallero, musta piste keskellä, sininen reunus.(yleisin) b)rubiinit:kauttaaltaan tumman punaiset.(vain vaaleilla rotilla)c)punaiset:kuttaaltaan punaiset.(ainoastaan albiinon eli valkean puna silmäisen).Metusalemin sekä apotti Mortimerin kuolema harmittaa. Se arvoituksen ratkominen oli hauskaa. Mutta se ei että miekka ei ollutkaan siellä. Miksiköhän Matias selvisi, vaikka Cluny tökki sitä myrkky piikillä. Pidin kirjasta, vaikka huommauttelemista olikin.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Soturi Matiaksen miekka

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Mika Kivimäki. Kuvitus: Gary Chalk. Kannen piirrokset: Pete Lyon. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.

Vapiskaa Redwallin asukkaat! Ruoska-Cluny on tulossa!

Redwallin hiiriluostari nauttii keskikesän rauhasta, kun verenhimoinen ja säälimätön sotapäällikkö rotta-Cluny saapuu Sammalkukkametsän seudulle. Cluny armeijoineen on päättänyt vallata luostarin keinoja kaihtamatta. Vain legendaarinen soturi Martinin miekka voi pelastaa hiiret ja metsän asukit, ja hiirinoviisi Matias päättää uhmata voittamatonta Clunya ...

Soturi Matiaksen miekka aloittaa 12-osaisen Redwall-romaanisarjan.