Kirja-arvio: Posti kulkee

Kirjoittanut Maailmanherra - 5.0

Posti kulkee kilpailee Yövartioston kanssa Pratchettin parhaan kirjan tittelistä. Päähenkilö omaa saman pelkurimaisen luonteen kuin Rincewind mutta toisin kuin typerä velho Tahmee ymmärtää miten maailma toimii. Tuttuun tyyliin Tahmee on luottavainen optimisti joka pyrkii hyvään vaikka onkin ammattihuijari. Teos pysyy erinomaisesti kasassa. Juoni etenee sutjakkaasti ja huumori on harvinaisen kantaaottavan ja älykästä. Vapaus, omistusoikeus ja oman luonteen heikkoudet nousevat kantaviksi teemoiksi. Puhutteleva kirja, joka toimii itsenäisesti vaikka tuttuja hahmoja sivurooleissa esiintyykin.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Posti kulkee

Terry Pratchett Julkaistu: tammikuu 13, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu, kansipaperi.

Nebula-palkintoehdokas 2005, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 2005, Tähtifantasia-palkintoehdokas 2013.

Ammattihuijari Tahmee von Lipwigillä ei mene hyvin. Hän on joutunut tilille rötöksistään, ja edessä on hirttotuomio. Yllätyksekseen Tahmee ei narun jatkoksi jouduttuaan tapaakaan Kuolemaa, vaan lordi Vetinarin, joka tosin ilmoittaa olevansa ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kaamea luokkaretki (Lohikäärmeakatemia, #3)Avain (Mahtavat 12, #3)Huono karmaHullut häät (Lohikäärmeakatemia, #4)Täyttä höyryä (Kiekkomaailma, #34)
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376