Kirja-arvio: Lumen ja tuhkan maa

Kirjoittanut Jackalbury - 3.0

'Lumen ja tuhkan maata' odotti innolla. Mutta se oli pienoinen pettymys. Vaikka henkilöt joutuivatkin monenmoisiin seikkailuihin ja hengenvaarallisiin tilanteisiin, ei juoni tuntunut paljonkaan etenevän. (Tai no, palasivathan Brianna ja Roger sekä Jemmy jonnekin 1900-luvulle.) Mutta yleisesti juoni ei oikein edennyt, vasta lopussa kun Fraserin talo paloi ja puheet Edinburghin painokoneesta antoivat vihjauksia jatkosta. Kirjassa keskityttiin sen sijaan enemmän kuvaamaan itsenäisyystaistelun aikaisia Amerikan Brittiläisiä siirtokuntia. Ne ovat ehkä kiinnostavimpia yhdysvaltalaisille, mutta suomalaiselle sillä ei ole samaa painoarvoa. 'Lumen ja tuhkan maa' tuntuikin minusta enemmän välinäytökseltä, jossa valmistellaan tulevia tapahtumia. Jään jännityksellä odottamaan, kuinka Clairen ja Jamien käy. Mitä ilmeisimmin Raymond palaa vielä näyttämölle. Gabaldon osoittaa yhä olevansa mestarillinen lukijan koukuttaja, sillä kirjaa oli pakko lukea melkein yötä myöten. Kirjasta myös huokui eräänlainen vanhemisen tuntu, Claire ja Jamie ovat vanhempia eikä kaikki onnistuu enää niin kuin ennen. Silti 'Lumen ja tuhkan maa' oli hyvä kirja ja suosittelen sitä Muukalainen-sarjan aiemmat osat lukeneille. Arvosana: 8-.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Lumen ja tuhkan maa

Diana Gabaldon Julkaistu: elokuu 20, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, romantiikka

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi. Sidottu.

Rakastetun romaanisarjan kuudes osa

On vuosi 1772, ja Yhdysvaltain vapaussodan ensimmäiset kahakat ovat alkaneet. Bostonin kaduilla viruu ruumiita, ja Pohjois-Carolinan uudisraivaajien kodit ovat liekeissä. Britannian kuvernööri kutsuu James Fraserin johtamaan joukkoja, joiden tehtävä on tukahduttaa itsenäisyyttä havittelevat kapinalliset.

Jamesin vaimo, ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mustan Douglasin morsianSyysrummut (Matkantekijä, #4)Luiden kaiku (Matkantekijä, #7)Tyttö ja JalopeuraTuliristi (Matkantekijä, #5)
Paikalla 43 vierailijaa
Uusin jäsen: ArunaK
Jäseniä yhteensä: 8759