Lumen ja tuhkan maa (Matkantekijä #6) - Diana Gabaldon6

Kirja-arvio :: Lumen ja tuhkan maa

Kirjoittanut Jackalbury

'Lumen ja tuhkan maata' odotti innolla. Mutta se oli pienoinen pettymys. Vaikka henkilöt joutuivatkin monenmoisiin seikkailuihin ja hengenvaarallisiin tilanteisiin, ei juoni tuntunut paljonkaan etenevän. (Tai no, palasivathan Brianna ja Roger sekä Jemmy jonnekin 1900-luvulle.) Mutta yleisesti juoni ei oikein edennyt, vasta lopussa kun Fraserin talo paloi ja puheet Edinburghin painokoneesta antoivat vihjauksia jatkosta. Kirjassa keskityttiin sen sijaan enemmän kuvaamaan itsenäisyystaistelun aikaisia Amerikan Brittiläisiä siirtokuntia. Ne ovat ehkä kiinnostavimpia yhdysvaltalaisille, mutta suomalaiselle sillä ei ole samaa painoarvoa. 'Lumen ja tuhkan maa' tuntuikin minusta enemmän välinäytökseltä, jossa valmistellaan tulevia tapahtumia. Jään jännityksellä odottamaan, kuinka Clairen ja Jamien käy. Mitä ilmeisimmin Raymond palaa vielä näyttämölle. Gabaldon osoittaa yhä olevansa mestarillinen lukijan koukuttaja, sillä kirjaa oli pakko lukea melkein yötä myöten. Kirjasta myös huokui eräänlainen vanhemisen tuntu, Claire ja Jamie ovat vanhempia eikä kaikki onnistuu enää niin kuin ennen. Silti 'Lumen ja tuhkan maa' oli hyvä kirja ja suosittelen sitä Muukalainen-sarjan aiemmat osat lukeneille. Arvosana: 8-.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Lumen ja tuhkan maa

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi. Sidottu.

Rakastetun romaanisarjan kuudes osa

On vuosi 1772, ja Yhdysvaltain vapaussodan ensimmäiset kahakat ovat alkaneet. Bostonin kaduilla viruu ruumiita, ja Pohjois-Carolinan uudisraivaajien kodit ovat liekeissä. Britannian kuvernööri kutsuu James Fraserin johtamaan joukkoja, joiden tehtävä on tukahduttaa itsenäisyyttä havittelevat kapinalliset.

Jamesin vaimo, aikamatkustaja Claire, on kauhuissaan. Hän on lukenut omassa ajassamme lehtileikkeen vuodelta 1776, joka kertoo Jamesin ja tämän perheen kuolemasta sodan väkivaltaisuuksissa. Claire on aina osannut ennustaa tulevaisuuden oikein, mutta tällä kertaa hän toivoo olevansa väärässä. Mutta voiko yksi ihminen muuttaa maailmahistorian kulkua, edes pieneltä osin?

Diana Gabaldonin historiallinen romaanisarja aikamatkustaja-Clairesta ja tämän skotlantilaisesta miehestä Jamiestä on valloittanut lukijoiden sydämet New Yorkista Delhiin. Lumen ja tuhkan maa on sarjan kuudes osa. Gabaldon asuu perheineen Arizonasta.