Kirja-arvio: Smaragdinvihreä

Kirjoittanut Vendela - 4.5

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Ihana kirja. Ihana sarja. Ihanat hahmot. Rakastan Gwenin kerronta tyyliä, Xemeriuksen kommentteja ja Leslien älyä. Charlottea käy kirjan loppupuolella miltei sääliksi... Ja Gideon ja Gabriel ovat ihan oma lukunsa. Kirjan juoni sisälsi yllätyksiä, huumoria (tuli aika monesti naurettua ääneen) sekä (tietysti) romantiikkaa. Aikamatkailun saloja on aika vaikea käsittää (ainakin näillä aivoilla) ja useammin kuin kerran jouduin laittamaan kirjan sivuun ja miettimään oikein kunnolla että "mistä on kysymys, miten tämä on mahdollista?". Loppuratkaisunkin (tarkoitan sitä epilogin Bernhard-juttua) tajusin vasta toisella luku kerralla. Nämä seikat eivät kuitenkaan vähentäneet lukunautintoa - päin vastoin! Mutta se kuolemattomuus. Mielestäni se tuli kyllä täysin puskista. Vaikka kaikesta muusta pidinkin, tähän ratkaisuun en ollut tyytyväinen. Sille en kuitenkaan voi mitään, kirjailija teki päätöksensä. Joka tapauksessa: mahtava kirja.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Smaragdinvihreä

Kerstin Gier Julkaistu: elokuu 8, 2014
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, romantiikka, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus, elokuva

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Ilona Nykyri. Sidottu.

Aikakaudesta toiseen seikkaillut Gwendolyn on aivan maassa. Oliko Gideonin rakkaudentunnustus lainkaan todellinen?

Särkynyttä sydäntä ei ole kuitenkaan aikaa jäädä parantelemaan, sillä sukunsa aikamatkaajageeniä kantavalla Gwenillä on pian aivan uusia huolia. Hänen pitäisi toteuttaa tehtävänsä aikamatkaajana, kun vain tietäisi mikä se on… Saint-Germainin kreivin menneisyydessä ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rautakuningatar (Rauta-saaga, #3)Painajaisakatemia 2: Hirviöiden kosto (Painajaisakatemia, #2)NokkosvallankumousHarry Potter ja Feeniksin kilta (Harry Potter, #5)Tyttö ikkunassa
Paikalla 37 vierailijaa
Uusin jäsen: touko kumpulainen
Jäseniä yhteensä: 9327