Kirja-arvio: Kivinen kello

Kirjoittanut Jackalbury - 2.0

'Kivinen kello' on tuttua Luukkosen maagista realismia. Mutta verrattuna muihin Luukkosen kirjoihin 'Kivinen kello' tuntui jotenkin heikommalta. Kirjan alkuasetelma on kyllä kiintoisa ja samoin Mallan 2000-luvun kodinkoneisiin ja muihin kohdistama ihmettely tuntuu nykyajan lukijasta hauskalta. Mutta silti kirja jotenkin tuntui lopahtavan loppua kohden. Kirjassa ei kerrottu mitään, syy Mallan aikasiirtymään ja Kultasormuksisen Oravan mysteeri jätettiin lukijan arvailuiden varaan, minkä herätti pienoisia pettymyksen tunteita. Kirja oli luettavissa, muttei se mitenkään erityisiä tuntemuksia tai kiinnostuksen tunteita herättänyt. Ehkä hieman keskivertoa alhaisempaa tasoa. Jotenkin kirja vain lopahti ja se luki joten kuten loppuun. Suosittelen kirjaa maagisesta realismista kiinnostuneille. Arvosana: 6-.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kivinen kello

Marja Luukkonen Julkaistu: syyskuu 4, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: aikamatkustus, kotimainen

Sidottu.

Lasten Luku-Varkaus -palkintoehdokas 2008.

Retrohenkinen aikamatka seitsemänkymmentäluvulta nykyaikaan.

Eletään 1970-lukua. Kolmetoistavuotiaan Mallan perhe on muuttanut maalle omavaraistalouteen, mutta elämä ei suostukaan olemaan sellaista paratiisia kuin aluksi tuntui. Erään riidan päätteeksi Malla juoksee suin päin metsään. Hän harhailee aikansa, kunnes löytää takaisin kotimökkiin ja huomaa kummastuksekseen, että talo on ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tom ja Morbicuksen kosto (Ella Aura, #3)Opi lohikärmeskieltä: Hikotus Kauhistus Koljakala IIITäydenkuun aika (Keijut, #6)Archie Greene ja alkemistin kirous (Archie Greene, #2)Satupadan porinoita
Paikalla 2 jäsentä ja 74 vierailijaa
Pisania, Jorma Isokukko
Uusin jäsen: Marjut Järvinen
Jäseniä yhteensä: 9326