Lasikaupunki (Varjojen kaupungit #3) - Cassandra Clare8

Kirja-arvio :: Lasikaupunki

Kirjoittanut Saki

Tämä oli jo parempi kuin aiemmat osat, mutta, öh, en siltikään ollut ihan mukana. Jacen ja Claryn sukupaljastukset kirjan loppupuolella sekoittelivat vähän ja Idrisissä juoksentelu oli välillä päätöntä. Lopputaistelu oli hyvä ja lopusta tuli muutenkin plussapisteitä. Valentine oli parempi edellisessä kirjassa, vaikka oli tässäkin ihan ok. Luke ja Simon ovat edelleen sijoilla 1. ja 2. minun listallani.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Lasikaupunki

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Terhi Leskinen. Kannen kuva: Cliff Nielsen. Sidottu.

"Rakkaus ei tehnyt sinusta heikkoa", Jace sanoi. "Se teki sinusta vahvemman."

Äitinsä hengen pelastamiseksi Clary lähtee Varjometsästäjien alkukotiin, Idrisin Lasikaupunkiin, ja uhmaa henkensä kaupalla näiden ikuista lakia. Claryn itsepintaisuus ei miellytä Jacea, jota kielletty rakkaus ja palava halu piinaavat pahemmin kuin hän olisi ikinä voinut uskoa.

Idrisissä Clary saa lisää tietoa taustastaan ja löytää yllättävän seuralaisen: vetovoimaisen ja salaperäisen Sebastianin. Valentinen kerätessä voimia varjometsästäjien tuhoamiseksi, näiden ainoa selviytymiskeino näyttää olevan liittoutuminen vanhojen vihollistensa alamaailman väen kanssa. Mutta ehtiikö Clary ottaa ajoissa haltuun uudet voimansa, ennen kuin tuho on käsillä. Ja mikä onkaan salaperäisistä kohtalon välineistä kolmas?

Hauska, tummasävyinen ja tulikuuma menestyssarja jatkuu kolmannella osalla!

Nuoren newyorkilaiskirjailijan Cassandra Claren koukuttavan esikoistrilogian kaksi ensimmäistä osaa Luukaupunki ja Tuhkakaupunki löysivät heti ilmestyttyään laajan fanikunnan myös Suomessa. Varjojen kaupungit -sarjan suurimpiin ihailijoihin lukeutuu Houkutus-sarjan kirjoittaja Stephenie Meyer.