Uinuvien kirjojen labyrintti - Walter Moers5

Kirja-arvio :: Uinuvien kirjojen labyrintti

Kirjoittanut Luinwen

Uinuvien kirjojen labyrintti on kirja, joka ei meinaa alkaa millään. Ja sitten kun se alkaa, se loppuu saman tien. Kaiken kaikkiaan kirjaa ei voi suositella muille kuin aikaisemman osan, Uinuvien kirjojen kaupungin, faneille, jotka odottavat kolmatta osaa. Uinuvien kirjojen labyrintti ei toimi itsenäisenä kirjana; se näyttää ja maistuu liikaa väliosalta. Kirjassa edellisen osan sankari Mythenmetz palaa takaisin Kirjalistoon - ja oikein muuta ei sitten tapahdukaan. Kirjassa lähinnä kerrataan edellisen kirjan juonta. Kaikkein räikeimpänä osoituksena tästä on kohta, jossa Mythenmetz seuraa näytelmää, jossa kerrataan järjestyksessä edellisen kirjan tapahtumat. Kappaletta lukiessa tulee vain olo, miksi en saman tien lukisi vain Uinuvien kirjojen kaupunkia uudestaan. Uinuvien kirjojen labyrintti ei tavoita ensimmäisen osan tasoa jännittävyyden tai juonen kannalta, mutta on silti pakkoluettavaa kaikille aiemman osan ystäville, koska kolmas osa on tulossa.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Uinuvien kirjojen labyrintti

Uinuvien kirjojen labyrintti: Romaani Zamoniasta. Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Marja Kyrö. Tekijän kuvittama. Sidottu, kansipaperi.

Uhkarohkeat lukijat, tervetuloa tarunhohtoiseen Kirjalistoon, Uinuvien kirjojen kaupunkiin!

Tarinanikkari von Mythenmetz lähtee salaperäisen kirjeen innoittamana katsomaan miltä Kirjalisto nyt näyttää. Edellisestä vierailusta on 200 vuotta.

Mythenmetz saa haltuunsa pahamaineisten katakombien kartan, ja suuri seikkailu alkaa. Kirjat voivat johtaa hulluuden partaalle, ne pystyvät haavoittamaan, myrkyttämään ja surmaamaan, mutta myös murtamaan vanhat kaavat ja opettamaan elämää.