Kirja-arvio: Metsän henget

Kirjoittanut Dyn - 5.0

"Metsän henget" on pelottavampi kuin sarjan ensimmäinen osa "Alkumetsä", syväluotaavampi kuin muut lukemani Holdstockin kirjat ja ehdottomasti niistä ahdistavin. Miten niin monista aivan viattoman oloisista asioista voi saada irti jotain niin selkäpiitä kylmäävää? Joka tapauksessa kirja on yksinkertaisen loistava. Sen lumo ei piile "Alkumetsän" tavoin kielen yhdistyneessä tieteellisyydessä ja myyttisyydessä. Nyt mennään syvemmälle nimenomaan jälkimmäiseksi mainittuun. Kirja on hyvin vangitseva, ja ehkä siinä yksi pelottavimmista piirteistä: teos käsittelee aihepiireiltä jotain niin inhimillistä ja ihmisluontoon kuuluvaa, että vaikka se suorastaan etoo, kirjaa ei voi jättää kesken. Suosittelen kylmänväreistä huolimatta - tai ehkä juuri niiden takia. Itse ainakin pidin teoksen aihepiirejä mielettömän kiehtovina.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Metsän henget

Robert Holdstock Julkaistu: 1990
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: bsfa-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Anja Haglund. Päällys: Piotr Tomaszewski. Scifin parhaita. 2. painos 1991. Sidottu, kansipaperi.

British Science Fiction Association Award 1989.

Metsän henget on itsenäinen jatko-osa Alkumetsälle, 80-luvun kenties omaperäisimmälle tieteisromaanille, jossa myytti, legenda ja fantasia yhtyivät ikimuistoisella tavalla.

Uuden tarinan keskushahmo on nuori ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrsky nousee (Soturikissat, #4)Posti kulkee (Kiekkomaailma, #29)Mifongin kadottama (Mifonki-sarja, #5)Viimeinen toivo (Soturikissat: Tähtien enne, #6)Muumit: Sarjakuvaklassikot III (Muumit: Sarjakuvaklassikot, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 43 vierailijaa
Jukuke, Kiiuski
Uusin jäsen: Toni Vilkkinen
Jäseniä yhteensä: 9368