Kirja-arvio: Puoliksi paha

Kirjoittanut Lukutyttö - 5.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Upea, koukuttava kirja! Jokin kirjan olemuksessa sai minut nappaamaan sen kainalooni, tosin hämmennyin hieman, kun sitä verrattiin Nälkäpeliin, kun taas myös mukaan lähtenyttä toista osaa Harry Potteriin. Omasta mielestäni tämä on kyllä kaukana molemmista, ihan omaa luokkaansa. Kirjoitustyyli tuntui aluksi hieman vieraalta, mutta se lisäsi kirjan omaperäisyyttä ja ulkoasullista viehätystä. Rakastan kirjan asetelmaa hyvästä ja pahasta. Paha ei ole aina se pahin, eikä hyvä aina paras. Nathan puoliksi mustana, puoliksi valkoisena on valkoisten neuvoston silmätikku, jolle on jo valittu tulevaisuudelle tehtävä; isänsä tappaminen. Muutaman vuoden koulutusvankeuden jälkeen Nathan pääsee pakenemaan. Etsiessään jotakuta antamaan hänelle kolme lahjaa ja vanhemman tai isovanhemman verta hänen täytyy turvautua Mercuryyn, jonka siskon isukki tappoi. Annalise vaikutti alusta asti ärsyttävältä, eikä vaikutelma ainakaan parantunut kirjan etenemisen myötä. Gabriel on muodonmuutoksessaan nurjan hahmoon jumittunut ranskalaiskomistus, joka itsekin hakee apua Mercurylta. Mercury on stereotyyppinen musta noita, itsekäs, kunnianhimoinen, vallanjanoinen, palvelijattarensa Rose on pirteä persoona ja tuo mieleen itseni hieman lapsellisine kiusoitteluineen. Perheen keskeiset suhteet jakautuvat vahvasti. Vanhin siskopuoli Jessica inhoaa Nathania avoimesti, ja syyttää häntä äitinsä kuolemasta. Nathanin isoäiti sekä toinen sisarpuoli Deborah ja velipuoli Arran rakastavat ja tukevat Nathania myös oman henkensä uhalla. Saadakseen haluamansa Gabriel ja Nathan lähetetään Rosen avustamana varastamaan Jalotarta metsästäjiltä. He saavat haluamansa, mutta myös metsästäjät peräänsä ja joutuessaan näkemään Rosen kuolevan Gabriel ja Nathan eroavat ja lupaavat tapaavansa myöhemmin. Uskomaton kirja, harmi etteivät puutteelliset kirjoittajantaitoni oikein ole omiaan kuvaamaan kirjaa.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Puoliksi paha

Sally Green Julkaistu: heinäkuu 2, 2014
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret
Avainsanat: noidat

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Kuvittele, ettet osaa lukea etkä kirjoittaa, mutta parannut nopeasti – jopa noidaksi.
Alat voida pahoin, jos et pääse ulos pimeän ajaksi.
Vihaat valkoisia noitia, mutta rakastat Annalisea, vaikka hän on yksi heistä.
Olet joutunut virumaan häkissä neljätoistavuotiaasta saakka. Sinun pitäisi paeta ja löytää Mercury, musta noita joka syö pikkupoikia. Sinulla on aikaa siihen ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Jään valtakunta (Noitien taistelu, #2)Demoninoita (Korppikartanon salat, #2)Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)VeritaikaKeskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)
Paikalla 2 jäsentä ja 24 vierailijaa
Karah Enola, Iivari
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455