Hävitys (Eteläraja-trilogia #1) - Jeff VanderMeer7

Kirja-arvio :: Hävitys

Kirjoittanut Wind

Periaatteessa hyvä, mutta jotenkin läpi kirjan säilyi ulkopuolisuuden tunne, kirja pysyi etäällä, se ei ns tullut iholle. Johtuiko se siitä, että kaikkea kirjassa oli mahdoton ymmärtää, vai siitä, ettei päähenkilöstä kerrottu paljoakaan, ikäänkuin ei tiennyt kenen kanssa keskusteli. Vai oliko se kirjoitustapa, jossa dialogikaan ei tuntunut luontevalta ja elävältä. Ja jos syy on viimeinen, johtuiko se suomentajasta. Toisella tavalla kirjoitettuna olisin antanut täydet viisi tähteä.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Hävitys

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Niko Aula.

1. painos: Like, 2015. Kannen kuvitus: Eric Nyquist. Nidottu.
2. painos: Like-pokkari, 2018. Elokuvakansi.

Nebula-palkinto 2014. Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä 2015 (koko trilogia), World Fantasy -palkintoehdokas 2015 (koko trilogia), Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2016.

”Karmiva ja kiehtova.” – Stephen King

”Ainutkertainen ja kaunis, häiritsevä ja loistokas.” – Warren Ellis

Alue X on joutunut vuosikymmeniä sitten tuntemattoman voiman eristämäksi. Sinne lähetetyille retkikunnille on aina käynyt huonosti. Nyt retkikunta 12 yrittää saada selvyyttä rajan takaisesta todellisuudesta. Alue ylittää kuitenkin heidän hurjimmatkin odotuksensa. Herää kysymys, onko retkikunnalle valehdeltu alusta lähtien.

”Yksi suuren kirjailijan hienoimmista ja häikäisevimmistä teoksista.” – Peter Straub

”Korkeaveisu oudolle... Sitä huomaa pelkäävänsä seuraavaa sivua.” – Guardian

”Uskomaton tarina.” – The Times

"Salaisuudet, mysteerit ja vainoharhat sykkivät Alue X:n uumenissa. Eteläraja-trilogian ensimmäinen kirja koukuttaa lukijan pauloihinsa." – Tähtivaeltaja-palkintoraati