Langennut enkeli (Langennut enkeli #1) - Becca Fitzpatrick6

Kirja-arvio :: Langennut enkeli

Kirjoittanut Luinwen

Itseääntoistava ja kaavamainen nuorten fantasiarakkausromaani. Siinä Langennut enkeli pähkinänkuoressa. Hyvää kirjassa oli se, että sen pystyi lukemaan alusta loppuun ilman vastustamatonta halua hyppiä sivujen yli. Vaikka alussa ja keskivaiheilla onkin paljon toistoa, kirja ei silti missään vaiheessa muutu puuduttavaksi luettavaksi. Tässä auttaa myös kirjan sopiva pituus. Hyvää on myös se, että kirjassa päähenkilö ei rakastu heti ensisilmäyksellä ah, niin ihanaan, mutta silti niin väärään Patchiin, vaan kyse on alusta loppuun asti pelkästä himosta. Paljon uskottavampaa ja myös kutkuttavampaa luettavaa. Kirjailija kuvailee himon tunteita hyvin menemättä kuitenkaan kioskikirjallisuuden puolelle. Loppua kohden toimintaa tulee enemmän ja samalla lukeminen muuttuu kiinnostavammaksi, kun vihdoinkin aletaan saada vastauksia. Jotkin käänteet aiheuttavat silmien pyörittelyä, kuten kohta, jossa päähenkilö yksinkertaisesti googlaamalla saa tärkeä tietoa tapahtumista ympärillään. Tässä mentiin nyt sieltä, mistä aita on matalin. Muutenkin yhtäkkiä joka suunnasta esiin hyppivät enkelit ja enkeli-ihmishybridit saavat aikaan tahattomia tuhauksia. Niin kuinka yleisiä nämä langenneet taas olivatkaan? Joka tapauksessa mukiinmenevä kirja, jonka lukeminen on kohtuullisen tuskatonta, mutta ei mitenkään mieleenpainuvaa. Kun viimeisen sivun saa luettua, päällimmäisenä on tunne, että ihan kiva, mutta en tätä kyllä toiseen kertaan lukisi.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Langennut enkeli

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Pirjo Ruti. Sidottu.

Romanssinpoikaset, illat hämyisessä pelihallissa ja yön selkään kiitävät moottoripyörät eivät olleet kuuluneet Nora Greyn elämään. Kunnes hänen biologian opiskeluparikseen ilmestyy kuin tyhjästä Patch-niminen salaperäinen muukalainen. Tumman ja synkeän komean Patchin tutkimaton hymy ja ihmeellisen tarkkanäköiset silmät kiehtovat Noraa kuin yölamppu perhosta. Kuka Patch oikein on ja mistä hän on tullut? Ja kuinka hän on saanut syvät hiilenmustat arvet selkäänsä? Poika tuntuu olevan kaikkialla missä Norakin, lukevan tämän ajatuksia ja tietävän hänestä jopa ystäviä enemmän. Rakastuminen ei ole koskaan ollut näin enkelimäisen ihanaa – ja äkkiä myös tappavan vaarallista.

”Osa minusta halusi juosta hänen luotaan kirkuen: Tulipalo! Huimapäisempi puoli tunsi houkutusta katsoa, kuinka lähelle pääsisin leimahtamatta liekkeihin.”

Patchin ilmaantumiseen kytkeytyy sarja selittämättömiä ja pelottavia tapahtumia, jotka saavat Noran epäluuloiseksi. Voiko Patchiin turvautua vai pitäisikö juuri häntä varoa? Noran etsiessä vastauksia hän törmää totuuteen, joka on kaikkea muuta kuin yksiselitteinen. Hän huomaa olevansa osa kostonhimosta, uhrimurhista, lankeemuksista ja kielletystä rakkaudesta koostuvaa vyyhteä. Käynnissä on ikiaikainen taistelu, joka käydään kuolemattomien ja langenneiden sielujen kesken…