'Varokaa juustokiltaa' on välistä lähes absurdi seikkailutarina, jossa mennään eikä meinata. Tarina ei ole mitenkään monitasoinen eikä se paljoakaan sisällä mitään filosofisia teemoja. Sen sijaan on mukavaa ja menevää seikkailukertomusta. Kirja on mielenkiintoinen kaikkine yksityiskohtineen ja varsinkin Alho kaikkine outoine asukkeineen on hauska keksintö Snowlta. Tarina poikkoilee arvaamattomasti laidasta laitaan ja siinä esiintyy monenmoisia henkilöitä, paikkoja ja keksintöjä. Snow iskee satiirilla kirjassaan muotia ja sen ihannoijia Lierolan rouvien ja Matami Hörsön muodossa. 'Varokaa juustokiltaa' on sujuva ja mainio seikkailutarina, joka soveltuu mainiosti luettavaksi ilman mitään syvellisempiä pohdintoja tai filosofiointia. Suosittelen jokaisella mukavaa tarinaa etsivälle. Arvosana: 7+.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Varokaa juustokiltaa!

Alan Snow Julkaistu: heinäkuu 17, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva, huumori

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Peikko Pitkänen. Mustavalkoinen piirroskuvitus: Alan Snow. Sidottu.

Riemastuttavaa huumoria ja anarkistista energiaa!

Tunnetun lastenkirjailijan ja kuvataiteilijan vauhdikas esikoisromaani saa lukijat hykertelemään naurusta

Arttu on pieni poika, joka asuu keksijäisoisänsä kanssa Lierolan kyläpahasen alla, maan uumenissa. Kun Arttu eräänä yönä tapansa mukaan nousee viemäriaukosta maan ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noidan veli (Chrestomancin maailmat, #1)Lohikäärmeen prinsessa (Lumotun metsän kronikat, #1)Mahtava Morris ja sivistyneet siimahännät (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #1)Derkinhovin musta ruhtinas (Derkinhovi, #1)Suuri ajomatka – Onttujen ensimmäinen kirja (Bromeliad-trilogia, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
KiLLPaTRiCK
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873