Kirja-arvio: Pojat urhokkaat

Kirjoittanut Denizen - 4.0

Pojat Urhokkaat on neljäs vartiostosta kertova kirja. Ottaen huomioon, että teema ei ole juuri muuttunut, sama päähenkilö pohtii yhä itsekseen yhteiskuntamoraalia, tuntuu neljäs kirja jo hieman väsyneeltä. Kirjassa on uusi rikos ja uudet pahikset, mutta kun suuri osa ajasta kuljetaan Vimesin perässä, tuntuu kirja jo kertaalleen luetulta. Ehkä tämä kirja ei sentään ole edes paha tapaus, sillä seuraava Vartiosto-kirja tulee käsittelemään rasismia, jota myöskin koko Vartiosto-sarja on alusta asti (vahvasti myös tässäkin teoksessa) käsitellyt. Välillä kirja saa nauramaan lämpimästikin, ja välillä löytyy jotain ihan uutta, mutta enimmäkseen käytetään vanhoja tuttuja ja turvallisia huumorin keinoja. Nauretaan Nobbylle, joka on aivan epäinhimillinen. Miinusta tulee turhan paljosta pieruhuumorista. Merkittävää kirjassa on muun muassa se, että Patriisille on annettu kävelykeppi, tehden koko sarjan yhdestä suurimmista ja pysyvimmistä hahmoista kuolevainen, tavalla jota hän ei aiemmin ole ollut. Kirjassa on hieman samaa täyteromaanin makua kuin Ericissä aiemmin, mutta tässä sentään on kunnollinen dekkarijuoni taustalla, ja tarpeeksi sivuja korvaamaan hinnan. Kirja on hyvä, mutta ei vain aivan niin hyvä kuin aiemmat kirjat. Henkilökohtaisesti uskon, että teos olisi huomattavasti parempi, jos ei olisi lukenut kaikkia aiempia teoksia ensin. Toisaalta, en myöskään suosittelisi lukemaan tätä kaikista mahdollisista Pratchetteista. Kyllä tämän silti mielellään luki, ja omalla tavallaan sai koukutettua lukemisen ajaksi. Vain hieman liian "tuttua Pratchettin tyyliä."
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Pojat urhokkaat

Terry Pratchett Julkaistu: lokakuu 29, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby. Sidottu, kansipaperi.

Ulapalle tähyilijöillä riittää ihmeteltävää, kun merestä kohoaa ensin tuuliviiri, sen perässä torni... ja lopulta kokonainen kaupunki. Uuden uutukainen kaupunki on keskellä merta kutakuinkin Klatchin ja Ankh-Morporkin puolivälissä, mistä tietysti seuraa mielenkiintoisia aluepoliittisia pohdintoja. ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Täyttä höyryä (Kiekkomaailma, #34)FC Akateemiset (Kiekkomaailma, #32)Aikavaras (Kiekkomaailma, #26)Huono karmaAvain (Mahtavat 12, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 30 vierailijaa
Jossu89
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376