Athenen merkki (Olympoksen sankarit #3) - Rick Riordan10

Kirja-arvio :: Athenen merkki

Kirjoittanut Ida

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Jep. Rick teki sen taas. Tämä kirja on ehdottomasti yksi lemppareistani. Annabeth ja Percy yhdessä, mikä tekee kaikesta kivaa luettavaa. Roomalaiset ja kreikkalaiset ovat kiinnostavia ja se miten erillaisia ja samanlaisia ne ovat. Jason on jotenkin ärsyttävä lähinnä siksi koska Percy on paras. Athenen merkki juttu ja Annabethin seikkailu ja miten fiksu hän on oli hämmästyttävä. Se miten Jason ja Percy taisteli lopussa sai minut hyvälle tuulelle. Tiesin että Annabeth ja Percy syöksyisi Tartarokseen mikä latisti omia tunnelmia. Ne sanat jotka he sanoivat pudotessaan olivat niin koskettavia että tuli tippa linssiin. Hazel Frank ja Jason jäivät hieman paitsioon. Kuulun kyllä ikuisesti Leotiimiin ja Percytiimiin<333 Juoni oli ihan kiva ja pidin kirjasta enemmän kuin muista Olympoksen sankarit kirjoista ja se tarkoittaa PALJON.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Athenen merkki

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kannen kuva: John Rocco. Sidottu.

Huippusuositun sarjan kolmannessa osassa Percy Jackson seikkailee jälleen Annabethin rinnalla.

Juuri kun Annabeth on saanut Hera-jumalattaren järjestämän eron jälkeen vihdoin tavata Percyn, roomalaisten puolijumalien leiri näyttää valmistautuvan sotaan. Annabethia huolestuttaa myös äidin antama lahja, jossa vaaditaan häntä seuraamaan Athenen merkkiä ja kostamaan tämän puolesta. Ei mikään mitätön toive, kun Percy ja Annabeth yrittävät samalla etsiä ja sulkea Kuoleman oven vanhalla mantereella.

Eniten Annabeth kuitenkin pelkää, että Percy on muuttunut roomalaisten leirissä. Että hän ei enää välitä ystävistään. Vaikka Annabeth sodan ja viisauden jumalattaren tyttärenä on syntynyt johtamaan joukkoja, hän kaipaa kipeästi omaa Leväaivoa rinnalleen.

Historianopettajana pitkään toiminut Rick Riordan tietää, kuinka nuoret lukijat koukutetaan. ”Kirjailijan suurin valtti eli käytännönläheinen komiikantaju pääsee tässä jälleen oikeuksiinsa.” – risingshadow.fi kirjasta Merenjumalan poika.