Miten tämän nyt kauniisti sanoisi... Nymfit ei ole kovin kummoinen fantasiarakkausromaani. Suurin ongelma on selkeästi hahmot. Myöskään kuvailua ei ole kovinkaan paljoa. Tai tunnelmaa. Ja onhan siellä seassa jotain kirjoitusvirheitäkin. Kaiken kaikkiaan kirja vaikuttaa nopeasti ja hätäisesti väkerretyltä - se tuntuu siltä kuin romaani olisi kyhätty kasaan pelkästään tv-sarjaa mainostamaan. Mitä se luultavasti onkin.

Hahmoihin ei pääse sisälle; sama ongelma vaivasi jo televisiosarjaakin. Päähenkilö Didiä kuvaillaan itsepäiseksi ja temperamenttiseksi, mutta hän ei vaikuta sellaiselta tekstin perusteella. Enemmänkin mielessä pyörii sellaiset adjektiivit kuin "rasittava" ja "lapsellinen". Didin tehtävä romaanissa ei tunnukaan olevan muu kuin vinkua ja joutua ajoittain pulaan. Muut hahmot eivät ole sen parempia. Ainoa hahmo, joka vaikuttaa edes hitusen kiinnostavalta, on Kati ja tämäkin jää kovin yksioikoiseksi kovanaamaksi.

Juoni on aikamoisen kliseinen huttu. On nymfit ja on satyyrit, ja jokin legenda valitusta, mutta oikein mihinkään ei perehdytä oikein kunnolla, eikä mikään herätä lukijan kiinnostusta. Kuvailua on huonosti ja hahmojen pään sisälle ei pääse. Paikasta toiseen pomppiva kuvakulma ja randomeihin paikkoihin lykätyt flashbackit eivät tässä auta. Televisiossa tämä saattaa toimia, mutta ei kirjassa. Halusin lukea Nymfit-romaanin juuri sen takia, koska ajattelin, että ehkä kirjassa olisi saatu enemmän eloa pökkelömäisiin hahmoihin kuin sarjassa. Kirjassa kun on mahdollisuus "näyttää" enemmän kuin televisiosarjassa, esim. hahmojen ajatuksia jne. ja näin tuoda hahmoihin syvyyttä. Kirja kuitenkin haaskaa mahdollisuutensa tähän toistaen vain orjallisesti kaikki samat asiat kuin tv-sarjakin. Ei näin.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Nymfit: Montpellierin legenda

Miikko Oikkonen, Sari Luhtanen Julkaistu: syyskuu 9, 2013
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: kotimainen, tv-sarja

Sidottu, kansipaperi.

SUOMALAINEN FANTASIALEGENDA SYNTYY

Kolme nymfiä, Didi, Kati ja Nadia, elävät keskuudessamme ikuisesti nuorina, vaarallisen viettelevinä ja tuhoisan tappavina.

Nymfit ovat hengenvaarallisia miehille, mutteivät selviä hengissä ilman heitä.

Kati ja Nadia uskovat nuoren Didin olevan odotettu tarujen nymfi, joka johdattaa nymfien suvun vapauteen heidän arkivihollistensa, satyyrien vallan alta. Niinpä Didi joutuu hävittämään ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Verenjanoa Dallasissa (Sookie Stackhouse, #2)Avain (Engelsfors-trilogia, #3)Varjojen kaupungit I–IIIKadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit, #5)Uusi partio (Partio, #5)
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Joku
Jäseniä yhteensä: 9320