Mestarin kosto (W.A.R.P. #3) - Eoin Colfer9

Kirja-arvio :: Mestarin kosto

Kirjoittanut Vendela

Huikea kirja. Colfer todella osaa asiansa. Takakannen luettuani en ollut kovin innostunut. Yksi sarjan huonoista puolista on nimittäin se, että edellisen kirjan tapahtumat ehtii helposti pääpiirteitä lukuunottamatta unohtaa ennen seuraavan ilmestymistä. (Tai no, saattaahan se vika olla minussakin.) Mutta ensimmäisen sivun jälkeen olin jo tarinassa täysin sisällä, ja vaikka kvanttifyysiikka meneekin vähän yli ymmärryksen, ei se haitannut tippaakaan. Hahmot, niin uudet kuin vanhatkin, olivat mahtavia ja värikkäitä persoonia. Kirjan juonta voisi luonnehtia suorastaan nerokkaaksi, eikä ennalta-arvattavuus vaivannut. Lähes kaikki omat arvaukseni menivät nimittäin pahasti metsään, ja niitäkin, jotka eivät menneet, ehdin useaan otteeseen epäillä. Hauska ja tunteita herättävä tarina, ehdottomasti sarjan paras osa.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Mestarin kosto

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

Historiaa on turha yrittää paeta...

FBI-agentti Chevie Savano on yhä jumissa 1800-luvun Lontoossa ja auttaa ystäväänsä, taikuripoika Rileytä, joka pyrkii epätoivoisesti saamaan vapaaksi vankilassa istuvan veljensä Porkkana-Tomin. Varman tiedon mukaan Tom odottaa siellä hirttotuomiota maksamattomien velkojen takia. WARP-madonreikä ei kuitenkaan jätä Chevietä ja Rileytä rauhaan, eikä aikaakaan kun heidät imaistaan jälleen uudelle aikamatkalle.

Parivaljakko päätyy vuoteen 1647 Mandraken pikkukaupunkiin, jota toinen toistaan karmivammat hirviöt ja noidat vainoavat. Kaupungin suojelijana toimii pelätty ja kunnioitettu noidanmetsästäjä, jolla on ylimaalliset voimat ja hämärä menneisyys.

Kun Chevie julistetaan noidaksi ja aiotaan polttaa roviolla, Rileylle tulee todella kiire ehtiä hätiin. Pystyykö nuori taikuri estämään noidanmetsästäjän tuhoisat suunnitelmat ennen kuin on liian myöhäistä?

Kolmas korkeaoktaaninen WARP-seikkailu Artemis Fowlin luojalta vie lukijansa kiehtovalle matkalle Oliver Cromwellin ajan ja noitavainojen Englantiin, jossa kaikki ei ehkä ole ihan sitä miltä näyttää.