Dinosauruspuisto (Jurassic Park #1) - Michael Crichton8

Kirja-arvio :: Dinosauruspuisto

Kirjoittanut w-a-r-i

Mukava dinosaurus aiheinen kirja! Kohdat missä oli nopeatempoista tapahtumaa olivat erittäin mukavia lukea, mutta toisinaan ärsytti, kuinka kohtausta vaihdettiin seuraamaan muiden toimintaa, ja sitten taas palattiin edelliseen kohtaukseen... Mutta kai silläkin on tarkoitettu pidettäväksi jännitystä yllä :D

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Dinosauruspuisto

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Tarmo Haarala. Päällys: Ulla Sainio. 2. painos 1993. Sidottu, kansipaperi.

Hirmuliskot ovat jälleen maan päällä – elävinä!

Huima tieteisseikkailu, jossa ihmistä vastassa ovat hänen omat aikaansaannoksensa, äärimmilleen kehitetty tietokone- ja geeniteknologia ja muinaisaikojen suunnattomat, tarunomaiset hirviöt, jotka hän niiden avulla on herättänyt henkiin.

Maailma on tulvillaan mitä ihmeellisimpiä huvipuistoja ja mielikuvitusmaita, Mutta tämä viidakkosaarelle Costa Rican edustalle luotu eläinpuisto lyö ne kaikki laudalta: siellä saa nähdä ilmieläviä dinosauruksia, jotka nykyaikainen geeniteknologia on herättänyt eloon muinaisakojen hämäristä.

Puiston turvallisuudesta on huolehdittu äärimmäisen tarkasti: kukin laji on varmassa tallessa omassa sähköaidan eristämässä aitauksessan eivätkä dinosaurukset pysty lisääntymään omin avuin. Mutta jokin näyttää menneen vikaan: koha kuullaan, että mantereella on tavattu oudonnäköisiä liskoja, jotka ovat erityisen mieltyneitä pikkulapsiin.

Nyt joutuvat dinosauruspuiston perustajat kutsumaan asiantuntijoita apuun. Ja siitä alkaa henkeäsalpaava, pelottavan todentuntuinen seikkailu, ihmisen kilpajuoksu ajan ja oman nokkeluutensa kanssa hänen yrittäessään torjua väistämättömältä näyttävän katastrofin.

Tähän romaaniin perustuu Steven Spielbergin suurelokuva Jurassic Park.