Puolituisen kivi (Jäätuulen laakso -trilogia #3) - R. A. Salvatore7

Kirja-arvio :: Puolituisen kivi

Kirjoittanut Sparhawk

Ehdottomasti Jäätuulen laakson paras osa. Salamurhaaja käy välillä raivostuttavankin nokkelaksi ja takaa-ajo Regiksen pelastamikseksi on viihdyttävä. Ainakin minut tempasi mukaan ja piti otteesaan. Tästä trilogiasta ensimmäinen osa toimii itsenäisenäkin kirjana kun taas 2&3 on selkeää jatkumoa toisilleen ja kuluu lukea järjestyksessä mutta ei välttämättä kaipaa ykköstä alle. Muille 3/5 tässä sarjassa mutta päätösosalle 3,5/5.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Puolituisen kivi

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Jeff Easley. 3. painos 1999. Nidottu.

Salamurhaaja Artemis Entreri raahaa sieppaamansa Regis puolituisen etelään Calimportista ja luovuttaa hänet kostonhimoiselle Pasha Pookille. Jos Pook pystyy taivuttamaan maagisen pantterin, Guenhwyvarin tahtoonsa, odottaa Regisiä todellinen kissa ja hiiri -leikki... ja varma kuolema.

Drizzt Do'Urden kätkee kasvonsa lumotun naamion taa ja kiiruhtaa barbaari Wulfgarin kanssa näppäräsormisen ystävänsä avuksi. Juuri kun Entrerin ansa laukeaa, saavat he yllättävän liittolaisen. Mutta selviääkö Regis hengissä?

Jäätuulen laakson kumppanukset taistelevat pahamaineisen Miekkarannikon merirosvoja vastaan, uhmaavat Calimshanin autiomaita ja taistelevat toisten maailmojen hirmuja vastaan pelastaakseen ystävänsä... ja itsensä.

Puolituisen kivi on R. A. Salvatoren kiehtova päätösosa Jäätuulen laakso -trilogiaan. Se perustuu FORGOTTEN REALMS -fantasiamaailmaan.