Hyvin kirjoitettu kirja, jonka idea oli kuitenkin parempi kuin toteutus.
Tarina lähti käyntiin samantien eikä jäänyt missään vaiheessa junnaamaan. Nopeatempoinen ja hyvin etenevä juoni piti otteessaan enkä oikeastaan edes kaivannut suvantovaihetta. Tämä oli niin lyhyt kirja, että rauhoitteluvaihe olisi vain ärsyttänyt.
Tässähän oli mielenkiintoinen asetelma sikäli, että kirjan päähahmot olivat sellaisia, joista en yleensä kirjallisuudessa välitä tai jaksa kiinnostua, mutta nyt oikein kannustin heitä pääsemään pakoon. Henkilöhahmot jäivät muuten pahvisiksi ja aika geneerisiksi elämässään epäonnistujiksi, joten neljän hahmon mukana riepottaminen tuntui liioittelulta. Ja jotenkin Bellen hahmo näytti olevan vain statistiikkana naishahmo juonessa (koska yksi nainenhan kuuluu laittaa ihan kaikkialle mukaan), joten sen olisi voinut jättää kokonaan pois (tai kirjoittaa paremmin). Seven oli palkkatappajana jännittävä, sillä oli aika hauska lukea tarinaa hahmosta, joka lahtaa porukkaa sen minkä kerkiää ja silti lukija pysyy myötämielisenä tälle.
Hahmoissa oli potentiaalia, mutta se ei päässyt näkymään. Omalla tavallaan mielenkiintoinen kirja, mutta jätti kylmäksi.
Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Einari Aaltonen. Nidottu.
Tähtifantasia-palkintoehdokas 2012.
Saat kaiken toivon heittää. Tämä ei ole unta. Tämä on kuolema.
Neljä syntistä herää synkeällä lautalla matkalla helvettiin. Sadististen poliisijoukkojen terrorisoimaa kirottujen kaupunkia hallitsee arkkienkeli Gabriel. Syntiset haastavat alamaailman herran, ja sota helvetissä alkaa.
Pako helvetistä! on ... (lisää)
Hal Duncan (s. 1971) on skotlantilainen, Glasgow'ssa asuva kirjailija. Duncanin esikoisromaanin Kaikkeuden kirja ensimmäinen osa Vellum ilmestyi 2005. Teos oli ehdokkaana World Fantasy- ja British Fantasy -palkintojen saajaksi. Toinen osa Muste ilmestyi 2007. Kirjat kertovat rinnakkaisista todellisuuksista, joissa käydään sotaa taivaan ja helvetin välillä.
Duncan syntyi ja kasvoi Ayrshiren alueen pikkukaupungissa Glasgow'n ulkopuolella ja kirjoitti jo nuorena. Elämä Margaret Thatcherin hallinnon alla ei ollut helppoa homoseksuaaliselle pojalle. ”Kaikki ne homofobiset uudet lait saivat minut tuntemaan, ettei minulla ollut mitään sijaa tässä yhteiskunnassa.” Sitten hän tutustui ensi kertaa scifiin ja Samuel R. ... (lisää)