Kirja-arvio: Leviatan maan päällä

Kirjoittanut Emelie - 3.5

Leviatan maan päällä on Oswald Bastable -trilogian toinen osa, jonka luin melkein heti ensimmäisen osan, Ilmojen sotaherra, perään. Toinen osa ei ollut samanveroinen kuin ensimmäinen osa, mikä oli pettymys. Tarinan ensimmäinen kolmannes oli mainiota ja mielenkiintoista, mutta sitten taso romahti. Kerronta oli sujuvaa, mutta kiinnostus ei jaksanut pysyä yllä. Tarina oli ehkä liian samankaltainen kuin Ilmojen sotaherrassa, jolloin tuntui että tarinassa ei sinällään ollut pointtia vaan kaikki oleellinen kirjasta irti saatava info oli kirjan lopussa. Myös Bastablen heiluminen kaikkien merkittävien tapahtumien tarkkailijana olemalla samalla edelleen yhtä naiivi ja herrasmies alkoi hiukan ärsyttää. Muutama tuttu hahmo tuli vastaan mielenkiintoisissa paikoissa. Eräskin hahmo, joka tuntui ensimmäisessä osassa täysin irralliselta, sai nyt keskeisen roolin tarinassa. Hänen uudelleen ilmestymisensä alkoi tuntua merkittävältä ja oli ihan tyydyttävää huomata, että jotkin hänen taustastaan syntyneet ajatukset olivat ainakin suurinpiirtein oikein. Vaikka tämä kirja olikin edeltäjäänsä heikompi, se ei silti ollut missään mielessä huono teos. Tarinan lopussa jätettiin joitain lankoja solmimatta ja se omalta osaltaan lisää mielenkiintoa lukea trilogian viimeinenkin osa melko nopeasti.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Leviatan maan päällä

Michael Moorcock Julkaistu: marraskuu 29, 2013
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoriasteampunk

Alkuteos ilmestynyt 1974. Suomentanut Mervi Hämäläinen. Kansi: Juhani Jokinen. Nidottu.

Ajan virroissa mystisesti ajelehtiva Oswald Bastable on päätynyt 1900-luvun alkuun uuteen, outoon todellisuuteen, jossa koko eurooppalainen sivilisaatio on luhistunut tuhoisan sodan seurauksena. Hän etsii paikkaansa tuhoutuneen maailman raunioilla, kunnes löytää rauhallisen kolkan eteläisestä Afrikasta. Mutta koko sodanrepimää maailmaa uhkaa kostonhimoinen valloittaja: Mustaksi ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Teräksinen tsaari (Oswald Bastable, #3)Karkkari (Aavetaajuus-kirjat, #4)22.11.63Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, #1)Auringon ydin
Paikalla 1 jäsen ja 44 vierailijaa
Kerttu Holopainen
Uusin jäsen: Tino Vehoniemi
Jäseniä yhteensä: 9367