Hänen varjonsa tarina - Audrey Niffenegger7

Kirja-arvio :: Hänen varjonsa tarina

Kirjoittanut Emelie

Mielenkiintoinen tarina, sillä aivan alussa ymmärsi ja näki, miksi kaikki hahmot olivat linkittyneet toisiinsa, mutta lopussa hahmot olivat sitten ihan erillään; yleensähän on toisin päin. En oikein tiedä, miten suhtautua. Tavallaan kunnioittavasti, koska tällaista harvoin tehdään ja nyt joku uskalsi kokeilla näinkin, tai sitten  ärtyneesti, koska kirja etenee tavallaan tämän takia lopusta alkuun, ja lopussa kaikki on levällään ja oikein mikään ei saa kunnollista päätöstä.

Kirjassa on aika perusidea, kaksoset ovat melko käytetty teema kirjoissa. Minä aina hiukan epäröin lukea kaksosista, sillä en ole vielä törmännyt oikeasti loistavaan kaksostarinaan. Tämäkään ei ollut erityisen loistava, mutta aika paljon mielenkiintoista juttuja löytyi. Hahmothan olivat kiinnostavia ja jokainen oli oma yksilö eli massautumista ei tapahtunut tässä. Jokaisella oli oma persoona ja arki tuntui luontevalta, ei liian harmaaltakaan (joka on joskus ongelma tällaisissa kirjoissa). Yliluonnollisuus oli tehty hyvin ja juoni kuitenkin eteni sen takaperoisuuden fiiliksestä huolimatta. Sinänsä hyvä kirja, koska ei tiennyt mihin juoni menee ennen kuin aika lopussa, vaikka lopun käänne olikin hyvin ennalta-arvattava ja ihan loppu oli tympeä. Tarina myös loppui osittain kuin seinään, joten jäi vähän ärtynyt olo, kun ei saanut ihan kaikkia tiedonjyviä käsiinsä vaikka osan pystyi arvaamaan.

Ei huono kirja, muttei mikään erityisen hyväkään. Tämän luki, mutta ei ollut järisyttävä lukukokemus.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Hänen varjonsa tarina

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Paula Korhonen. Kannen kuva: Chris Frazer Smith.

1. painos: Gummerus, 2009. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Gummerus, 2011. Nidottu.

Kaksoskohtaloita ja haamuja menneestä

Amerikkalaiskaksoset Julia ja Valentina Poole ovat toistensa peilikuvia. Tytöt kuulevat ensimmäistä kertaa äitinsä kaksoissisaresta Elspethistä kun heille kerrotaan, että he ovat perineet tämän asunnon Lontoon Highgate Cemeteryn liepeiltä.

Erottamattomat kaksoset muuttavat Lontooseen vapaudesta riemuiten ja alkavat rakentaa tädin asunnosta omaa kotiaan. Pian Valentina rakastuu kuolleen tädin miesystävään ja ryhtyy etsimään omaa identiteettiään. Julia närkästyy heikomman sisarensa itsenäistymispyrkimyksistä mutta löytää itselleenkin projektin: naapurin pakko-oireisesta häiriöstä kärsivän miehen pelastamisen.

Ennen pitkää Julia ja Valentina saavat huomata, että he eivät olekaan asunnossaan kaksin. Seinien vangiksi jäänyt tädin haamu seuraa heidän jokaista askeltaan.

Hänen varjonsa tarina
on 2000-luvun kummitustarina kahden kaksosparin elämästä täällä, tuonpuoleisessa ja niiden välillä. Romaani sukeltaa syvälle rakkauden moninaisiin muotoihin, pakkomielteisiin ja salaisuuksiin jotka olisi paras haudata.

”Huolellisesti kehitelty, monitahoinen ja vakuuttava [...]. Hänen varjonsa tarina on yhtä tunnelmallinen ja lumoava kuin kävely Highgate Cemeteryn halki.” – New York Times