Tulikaste (The Witcher – Noituri #5) - Andrzej Sapkowski5

Kirja-arvio :: Tulikaste

Kirjoittanut Hauki

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Hieman tylsä kirja mielestäni. Tarina ei etene juurikaan vaan junnaa paikoillaan. Kirjan tyyli ei tunnu aivan "perus" Noiturilta, vaan ennemminkin fantasiassa puhkikuluneelta "sankari joukkueen seikkailulta; tavoitteena suorittaa tehtävä." Noh, kliseisyydestä huolimatta kirjaa teki kovasti mieli lukea eteenpäin, joten pisteet siitä.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Tulikaste

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi.

Kulttimaineeseen noussut saaga jatkuu

Mellakkaan päättyneessä Thaneddin velhokokouksessa pahoin loukkaantunut noituri Geralt toipuu Brokilonin metsässä dryadien hoivissa, kun hän saa kuulla, että Nilfgaardin keisari on siepannut hänen kasvattityttärensä, prinsessa Cirin, ja aikoo naida hänet.

Uskollinen bardi Valvatti ja rivakka metsästäjänainen Milva kumppaneinaan Geralt lähtee vaiheikkaalle matkalle kohti vihollisen valtakuntaa etsimään Cintran kuningashuoneen ainoaa perillistä.

Samaan aikaan naispuoliset velhot punovat juoniaan taikuuden tulevaisuuden pelastamiseksi ja sota riehuu raivokkaana joka suunnassa. Mutta missä on oikeasti Ciri, jota kaikki tahot tuntuvat tavoittelevan?

Eurooppalaisen nykyfantasian merkkipaaluihin kuuluva, kriitikoiden ylistämä, lukijoiden rakastama ja moninkertaisesti palkittu Noituri-sarja jatkuu viidennessä kirjassaan yhtä säväyttävän maanläheisenä ja purevan hauskana kuin edelliset osat.