Ennuskivien mahti - Flavia Bujor

Kirja-arvio :: Ennuskivien mahti

Kirjoittanut Samira

Luin kirjan kaverin suosituksella, ja voin vain toeta, että hänellä ei ole hajuakaan hyvästä kirjallisuudesta. Kirja oli rasittava; siinä ei ollut päätä eikä häntää. Kirjan hahmot olivat hirveitä, enkä välittänyt pskaakaan, mitä päähenkilöille tapahtuisi. Kirjasta huomaa hyvin, että kirjoittaja oli 12v; kirja on varsin naivi. Todella kummallista on, että kirja on bestseller; tämä kirja on kyllä täyttä pskaa.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Ennuskivien mahti

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Lotta Toivanen. Etukannen valokuvat: Jeff Cottenden (hahmot); Getty Images (tyttöjen kasvot ja hiukset; Science Photo Library (jade); DK Images (meripihka); Alamy Images (opaali); Lontoon luonnontieteellinen museo (taustan jalokivet). Takakannen linna: Dominic Harman. Sidottu.

Jade, Opale ja Ambre saavat 14-vuotissyntymäpäivänään tietää, että heille on jo muinaisissa kirjoituksissa osoitettu suuri tehtävä. Tytöt kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa Valtakunnan vanhimman puun luona ja lähtevät arkailematta matkaan. Kullakin tytöistä on mukanaan vain musta samettipussukka, jossa on jokaisen nimen mukainen jalokivi. Ennuskiviä koskettaessaan tytöt pystyvät luomaan ympärilleen taikapiirin ja saamaan yhteyden näkymättömiin voimiin.

Samaan aikaan Joa-niminen tyttö kamppailee vakavan sairauden kourissa pariisilaisessa sairaalassa. Joa horjuu elämän ja kuoleman välimailla, mutta alkaa nähdä ihmeellistä unta, joka antaa hänelle uusia voimia. Joan elämä on Jaden, Opalen ja Ambren neuvokkuuden varassa.

Tämän vuoden elokuussa 16 vuotta täyttävä Flavia Bujor kirjoitti romaaninsa 12-vuotiaana. Kirjasta tuli maailmanmenestys: romaanin käännösoikeudet myytiin oikopäätä 23 maahan ja Miramax osti teoksen elokuvaoikeudet.