Faaraon haudan vangit - P. B. Kerr8

Kirja-arvio :: Faaraon haudan vangit

Kirjoittanut Samira

Suurin osa fantasiakirjallisuudesta kertoo kuluneesta aiheista; Lohikäärmeistä, puunhalaja- haltioista ja ikivanhoista velhoista. Kerrankin siis aihe, joka ei ole loppuunkulutettu; dzinnit, nuo idän ihmeet. Kirjan juoni ei sisällä dramatiikkaa tai suuria tunteita, mutta se on varsin viihdyttävä. Luulenpa, että jos kirjassa ei puhuttaisi niin harvinaisesta asiasta kuin dzinnit, vaan kulutetuista velhoista, ei se olisi niin mainio.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Faaraon haudan vangit

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Arja Gothoni. Sidottu.

John ja Philippa Gaunt ovat 12-vuotiaat lahjakkaat kaksoset, jotka asuvat New Yorkissa rikkaiden vanhempiensa sekä kahden fiksun rottweilerin, Alanin ja Neilin, kanssa. Vaikka John ja Philippa eivät näytä yhtään kaksosilta, heillä on usein yhteisiä ajatuksia ja unia.

Yhtäkkiä ja poikkeuksellisen aikaisin kaksosten viisaudenhampaat puhkeavat. Samaan aikaan alkaa tapahtua muutakin outoa. Molemmat kasvavat parissa päivässä kymmenisen senttiä ja Johnin näppylät häviävät yhdessä yössä. Kun perheen taloudenhoitaja, hampaaton rouva Trump, voittaa lotossa 33 miljoonaa, sisaruksille alkaa valjeta että heillä on eräs poikkeuksellinen kyky: he pystyvät toteuttamaan muiden ihmisten toiveita.

John ja Philippa matkustavat Lontooseen erikoislaatuisen enonsa Nimrodin luo. Eno paljastaa lapsille suvun salaisuuden: henkinen toiveiden täyttämisen kyky on peritty Layla-äidiltä, joka on vuosien ajan salannut lapsiltaan džinni eli lampun henki -taustansa! Pian kaksoset joutuvat enonsa kanssa huimaan seikkailuun – koettelemaan džinnin kykyjään taistelussa Iblistä, kaikkien aikojen ilkeintä henkeä vastaan. Etsiessään Akhenatenin hautakammioon vangittuja seitsemääkymmentä henkeä koko porukka päätyy Egyptin ja British Museumin kautta lopulta Pohjoisnavalle...

P. B. Kerr tunnetaan aikuisten jännityskirjailijana nimellä Philip Kerr. Kerrin ensimmäinen nuortenromaani on ollut menestystarina. Lampun lapset -sarjan elokuvaoikeudet on myyty Dreamworks-filmiyhtiölle.

Mielikuvituksellinen, jännittävä ja ennen kaikkea hulvattoman hauska seikkailu, joka tempaa nopeasti mukaansa!