Kirja-arvio: Valinta

Kirjoittanut Kirassiina - 5.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Odottelin junaa pienellä paikkakunnalla ja kulutin aikaani kaupassa. Jotenkin Valinta vain kiinnitti huomioni. Seuraavien kahdenkymmenenneljän tunnin aikana luin kirjan kahdesti kokonaan ja suosikki kohtaukseni yhä uudestaan ja uudestaan.

America on mahtava hahmo. Hän ei ole Valinnassa mukana samalla tavalla kuin muut. Hän ei kaunistele totuutta vaan aukaisee Maxonin silmät valtakunnan ongelmille. Hän tekee kaiken omalla tavallaan. Hän on vain yksinkertaisesti on mahtava, sillä hän on aito.

American asemassa olisin kyllä valinnut Maxonin heti enkä olisi jäänyt junnaamaan paikoilleen miettiessä onko prinsessan elämä ja Maxon vai ensirakkaus Aspen ja "tavallinen elämä" hänen kanssaan, se oikea vaihtoehto. Ärsyynnyin suunnattomasti, kun Aspen saapui paikalle. Hän olisi minun puolestani saanut suksia kuuseen.

Selection-sarja on periaatteessa kolme osainen mutta sille on vielä neljäs ja viideskin osa, joita en harmikseni ole vielä päässyt lukemaan. Hankin toisen ja kolmannen osan englanniksi sillä en millään malttanut odottaa että ne ilmestyisivät suomeksi.

Kun luin kolmannen osan loppuun toissa yönä, tunsin lähes fyysistä kipua sillä tarina iski minuun ja syvälle. Kovin moni kirja ei ole vaikuttanut minuun näin syvästi. Luen kirjat todennäköisesti vielä uudestaan mutta minun pitää odottaa varmaan kauankin ennen kuin pystyn kokemaan sen suuren tuskan mitä kirjat minulle aiheuttivat. Silti en olisi jättänyt niitä lukematta mistään hinnasta. Tarina vain oli niin uskomattoman ihana.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Valinta

Kiera Cass Julkaistu: helmikuu 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, romantiikka, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Laura Haavisto. Nidottu.

Palatsi täynnä kilpailijoita, mutta vain yksi voi voittaa hänen sydämensä... Kolmekymmentäviisi kaunista tyttöä. Kolmekymmentäviisi kaunista kilpasiskoa...

America Singerillä on edessään ainutkertainen mahdollisuus – 17-vuotiaan nuoren naisen tulisi olla siitä iloinen. Mahdollisuus paeta syntymästä asti suunniteltua tulevaisuutta. Tulla tempaistuksi kimaltelevien iltapukujen ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Perijätär (Valinta-sarja, #4)Pimeä sydän (Mystic City, #2)Ainoa (Valinta-sarja, #3)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Eliitti (Valinta-sarja, #2)
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451