Kirja-arvio: Rakennamme sinut

Kirjoittanut Eija - 3.0

Kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1981, tarinan kirjoittamisajankohdasta katsottuna lähitulevaisuuteen. Kirja kertoo urkujen valmistajien uudesta aluevaltauksesta, simulanttien rakentamisesta. Tarkoituksena oli rakentaa Amerikan sisällissodan aikaisia henkilöitä ja simuloida sodankulkua heidän avullaan viihde tarkoituksessa. Ideoiden takana oli tehtaan toisen omistajan tytär Pris, luova skitsofreenikko. Alkuun luotiin lakimies Edwin Stanton ja heti perään Abraham Lincoln. Simulantit osoittautuivat ajatteleviksi ja tunteviksi olennoiksi. Hommat eivät lähteneet sujumaan suunnitellusti, mutkia tuli matkaan.


Philip K. Dickin mielikuvitus on ihailtavaa. Vaikka tarina ei kokonaisuutena kantanut loppuun saakka, toteutus on omaperäinen. Philp K. Dickin huumori on hykerryttävää. Huumoria oli myös tässä kirjassa, vaikka loppua kohti mentäessä tarinan luonne vakavoitui ja oli osin jopa haikea. Mielenterveys asiat näyttelevät suurta roolia tarinan sisällössä.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Rakennamme sinut

Philip K. Dick Julkaistu: 1998
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1972. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Kansi: Tommi Hänninen. Nidottu.

Jälleen kerran Philip K. Dickiä kiehtovat omapäiset robotit, nyrjähtäneet ihmissuhteet ja reistailevat mielet.

Kun sähköurut eivät käy enää kaupaksi, vaihtaa oregonilainen soitintehdas alaa ja rupeaa valmistamaan täydellisiä jäljennöksiä historiallisista henkilöistä – ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pitkä sota (Pitkä Maa, #2)Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1)Fraktaaliruhtinas (Kvanttivaras-trilogia, #2)Heltymätön (Kadonnut laivasto, #5)Nälkäpeli 1–3
Paikalla 1 jäsen ja 60 vierailijaa
Jouni
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379