Kirja-arvio: Näkymätön mies

Kirjoittanut Emelie - 4.0

Näkymätön mies on lyhyehkö tarina, mutta yksi parhaimmista teoksista, mitä olen lukenut Wellsiltä tähän mennessä. Kirja alkaa tarinan keskeltä ja se kutkuttaa mieltä. Mitä on tapahtunut? Miksi näin ja miten tästä eteenpäin? Kaikkiin kysymyksiin saadaan vastaus juonen edetessä. Pidän tarinan temmosta, joka kiihtyy loppua kohden. Alussa tapahtuu asioita vähitellen, mutta koko homma eskaloituu melkoisesti, ehkä jopa hieman koomisesti, kirjan lopussa. Loppu onkin itsessään aika suoraviivainen ja jotenkin hyvin selkeälinjainen, jossain määrin jopa liian. Hahmoja tässä kirjassa esiintyy aika paljon, joista suuremmasta osasta ei jää sen suurempaa muistijälkeä. Kuvittelin, että Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liigan Näkymätön mies Griffin oli jokin Alan Mooren oma näkemys asiaan, mutta eipä ollutkaan! Griffin oli jo alkuperäisversiossaan niljake, se tulee selväksi aika nopeasti. En oikein osannut päättää kenen puolella olisin ollut, ja tämä pieni harmaa vivahde lisäsi lukunautintoa. Ajatuksia herättävä kirja.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Näkymätön mies

H. G. Wells Julkaistu: 1922
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: 1800-luku, elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1897.

1. laitos. Suomentanut Aino Tuomikoski. Karisto, 1922.
2. laitos: Suomentanut Tapio Hiisivaara. Mysteeri-sarja 2. Valpas-Mainos, 1966.
1. laitoksen 3. painos: Scifin parhaita. Karisto, 1986. Sidottu, kansipaperi.

Vuonna 1897 ilmestynyt Näkymätön mies on intensiivinen kuvaus miehestä, joka mullistavan kemiallisen aineen ansiosta onnistui muuttamaan itsensä silmin havaitsemattomaksi. Aine antoi ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

PilvikartastoKerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, #1)Salaperäinen saariKapteeni Nemo: Merten syvyyksissäMaailmojen sota
Paikalla 2 jäsentä ja 36 vierailijaa
Pisania, LordStenhammar
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873