Kirja-arvio: Datura

Kirjoittanut Lukijatar - 3.0

Datura on ensimmäinen teos, jonka Krohnilta olen lukenut. Teoksen nyrjähtänyt, vaihtoehtotieteisiin ja paranormaaleihin ilmiöihin pureutumisen kautta esitetty maailma oli varsin kiinnostava. Erityisen paljon pidin teoksessa sen hieman vinksahtaneesta tunnelmasta ja samalla tavoin absurdiin vivahtavista vuorovaikutustilanteista. Sen sijaan juonen senhetkisistä tapahtumista paljolti irrottuvat, pohtivammat osuudet olivat välillä varsin latteita. Kokonaisuus oli ihan kiinnostava, mutta aavistuksen pinnalliseksi jäävä katsaus teemaansa. Krohnin kieli oli miellyttävää lukea. Suosittelen teosta Krohnista, maagisesta realismista tai molemmista nauttiville.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Datura

Leena Krohn Julkaistu: 2001
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, mainstream
Avainsanat: kotimainen

Datura tai harha jonka jokainen näkee. Graafinen suunnittelu: Marjaana Virta. Sidottu, kansipaperi. Fantasia, rajatapaus.

Sisällys:

Ensimmäinen siemenkota

Harha jonka jokainen näkee, Hiljaisimmassakin hiljaisuudessa, Datura, Uusi anomalisti, Äänien herra, Voynichin kirja, Kivikuntaa, kasvikuntaa, eläinkuntaa?, Hiljainen asfaltti, Parapuoti, Luumuvanukkaan päivänä, Toinen ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

PerkerosTarinoita tuonpuoleisistaOmituisiaKonttaava koomikkoElämä elämältä
Paikalla 3 jäsentä ja 53 vierailijaa
Tuuli Ylönen, Jossu89, Fievre
Uusin jäsen: Tuuli Ylönen
Jäseniä yhteensä: 9101