Kun vaihteeksi tulee mahdollisuus tutustua suomalaiseen Cthulhu-kirjallisuuteen, niin ei sitä voi jättää välistä. En kadu kirjan lukemista sillä muutamat novelleista olivat erittäin hyvin kirjoitettuja, mutta suurimmalle osalle en oikeastaan lämmennyt. Yksi novelleista vaikutti täysin vitsiltä ja hyvin harvasta välittyi se pelon ja epätietoisuuden tunne, josta pidän paljon. Kokonaisuudessaan teos on kahden tähden arvoinen, vaikka muutamat yksittäiset novellit ansaitsisivatkin enemmän kuin neljä tähteä.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kirotun kirjan vartija: Suomalaisia Cthulhu-tarinoita

Juri Nummelin Julkaistu: toukokuu 16, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, antologia
Avainsanat: cthulhu, kotimainen

Toimittanut Juri Nummelin. Nidottu.

Iä! Iä! Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn!

Amerikkalaisen kauhukirjallisuuden klassikon H. P. Lovecraftin (1890–1937) kehittelemä Cthulhu­-mytologia kertoo pelottavista jumaluuksista, jotka hallitsevat kaoottista maailmankaikkeutta. Cthulhun rinnalla hallitsevat myös Shub­-Niggurath ja Yog­-Sothoth.

Kirotun kirjan vartijassa Suuret Muinaiset astuvat Suomen maanperälle. Suurin osa ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

On Suurten Muinaisten aika (R-pokkarit, #8)Siivekäs kuolema ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #5)Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Vaaniva pelko ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #3)Varjo menneisyydestä ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 48 vierailijaa
Meowy, LordStenhammar
Uusin jäsen: Ari Maunu
Jäseniä yhteensä: 9329