Kirja-arvio: Järven neito

Kirjoittanut Eija - 4.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Niin kuin aikaisemmissa osissa kerronta on vivahteikasta ja taidokasta. Järven neidossa on oikeastaan kaksikin kehyskertomusta. Uutena elementtinä tarinaa lähestytään tieteellisen tutkimuksen kautta, Cirin legendaa tutkivien velhonaisten kulmasta olemassa olevan kirjallisuuden, maalaustaiteen ja unien voimalla. Tarinaversioita on useita, velhojen tavoitteena on löytää totuus. Toinen kehys on Cirin kertomus tapahtumien kulusta.

Juoni etenee pääosin ihan hyvää vauhtia, mutta tietyt merkittävät ratkaisut (viittaan lähinnä lukuun 9) on aivan liian hätäisesti kerrottu, toteavasti ja tunteettomasti sekä mutkat suoriksi mentaliteetilla. Juonen kulminoitumispisteet ja henkilöiden kohtaloiden kuvaukset olisivat ansainneet syvällisemmän paneutumisen. Pitkällinen Brennan taistelun kuvaus ennen kirjan puolta väliä tuntui irralliselta kokonaistarinaan nähden ja paikoin tylsähköltä, mutta realistiselta tuntuva tarinan pätkä onnistui lopulta koskettamaan.

Viimeisen osan joistain heikkouksista huolimatta kirja ja etenkin koko sarja on loistavaa kerrontaa, jonka parissa on viihtynyt erinomaisesti.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Järven neito

Andrzej Sapkowski Julkaistu: kesäkuu 8, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi.

NOITURISAAGAN RIIPAISEVAN KOMEA PÄÄTÖS

Kohtalo on kuljettanut noituriprinsessa Cirin, jota keisari, velhot sekä monet muut kiihkeästi tavoittelevat, ja hänen ottovanhempansa Yenneferin ja Geraltin kunkin omalle taholleen. Yennefer on velho Vilgefortzin vankina, kun taas Geralt kumppaneineen talvehtii syntisen lokoisasti Toussaintin satuvaltakunnan ruhtinattaren hovissa. Ciri puolestaan on ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taian oppitunnit (Yelena Zaltana, #2)Narrin salamurhaaja (Narri ja Näkijä, #1)Narrin vaellus (Narri ja Näkijä, #2)Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Perillinen (Perillinen, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 35 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: valde määttä
Jäseniä yhteensä: 9318