Tarinan päähenkilö, Zinzi, on entinen narkkari, joka on viettänyt Entisessä Elämässä rajua elämää. Eläimet ovat rangaistus, joita rikolliset joutuvat kantamaan harteillaan. Synnintekijät erottuvat näin katukuvassa ja heitä on helppo halveksia. Eläimen ja kantajan välillä on tunneside, mutta fyysinen yhteys on yksisuuntaista - kantaja ei pysty tuntemaan esim. eläimen kipua. Välttyäkseen päätymisestä Pohjavirtaan Zinzi on saanut taakakseen sympaattisen laiskiaisen. Zinzi harjoittaa kykynsä turvin kadonneiden esineiden etsimistä ja entisten huumevelkojensa lyhentämiseksi hän joutuu myös huijaamaan viattomia. Tarinan keskushahmot eivät ole mitään puhtaita pulmusia yksikään. Tarinan sivussa kuljetetaan ongelmallista rakkaustarinaa. Tapahtumavyyhti käynnistyy, kun Zinzi ottaa vastaan työn kadonneen tytön löytämiseksi.

Tarinan maailma on synkkä ja raaka. Kirja sisältää joitain todella inhoja kohtauksia. Tarina on kerrottu hyvin huumoria unohtamatta. Kerronnan rytmitys on sopivan vauhdikas ja kirjan lukeminen sujuu vaivatta. Lisäksi kirjan kannet ovat yksityiskohtineen kauniit.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Zoo City – Eläinten valtakunta

Lauren Beukes Julkaistu: toukokuu 27, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: arthur c. clarke -palkinto, tähtivaeltaja-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Tytti Viinikainen. Lopun sanasto muokaten ja lyhentäen suomennettu ranskankielisestä painoksesta. Kansi: Joey Hi-Fi. Nidottu.

Arthur C. Clarke -palkinto 2011, Tähtivaeltaja-palkinto 2017. World Fantasy -palkintoehdokas 2011, BSFA-palkintoehdokas 2011, Tähtifantasia-palkintoehdokas 2017.

”Jos sanat ovat luoteja, Lauren Beukes on tarkka-ampuja humalaisten konekiväärimiesten keskellä.” – Bill Willingham

lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Puoliksi paha (Half Bad -trilogia, #1)Hukan perimätKäärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Tuhkakaupunki (Varjojen kaupungit, #2)Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse, #7)
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734