Vain puoliksi kuningas käsittelee melko vaiketakin asioita, kuten vammaisuutta ja syrjintää, mutta tarina on hyvin rentoa ja mukavaa luettavaa. Niin hyvässä kuin huonossakin, näihin vaikeisiin teemoihin ei pureuduta kovinkaan syvällisesti ja lukukokemusta keventää hoksaavainen huumori, joka poikkeaa huomattavasti fantasian perinteisestä mustasta huumorista. Juoni on pinnallisesti katsottuna hyvin perinteinen, mieleeni tulee hyvin voimakkaasti Disneyn Leijonakuningas. Eritoten päähenkilö tuo fyysisillä ja henkisillä ominaisuuksillaan jotain uutta ja kiintoisaa tarinaan. Kokonaisuutena todella miellyttävä lukukokemus, ja suosittelisin teosta ennen kaikkea fantasiaa aloitteleville nuorille. Henkilökohtaisesti jäin kuitenkin kaipaamaan lisää syvyyttä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Vain puoliksi kuningas

Joe Abercrombie Julkaistu: helmikuu 4, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: locus-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Mika Kivimäki. Kartta: Nicolette Caven. Kannen kuva: Mike Bryan. Sidottu.

Locus-palkinto (paras nuortenkirja) 2015. David Gemmell Legend Award -ehdokas 2015.

»Vannoin, että kostan isäni murhaajille. Saatan olla vain puoliksi mies, mutta vannoin täyden valan.»

Prinssi Yarvi on vannonut voittavansa takaisin valtaistuimen, jolle hän ei koskaan halunnut nousta. Sitä ennen hänen on kuitenkin kestettävä ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Uhanalainen (Susiraja, #2)Auringon pimeä puoliIltahämärä (Soturikissat: Uusi profetia, #5)Keskiyön valtiatar (Varjometsästäjät, #1)Hiraeth
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Gabriel
Jäseniä yhteensä: 9458