Sydämen muotoinen rasia - Joe Hill7

Kirja-arvio :: Sydämen muotoinen rasia

Kirjoittanut Emelie

Helppo- ja nopealukuinen, ihan menettelevä tarina. Puolikas tähti lisää siitä, että kirja oli parempi kuin aluksi odotin ja siitä, että päähahmona oli vanha death-metal-muusikko. Alku oli vakuuttava ja kiehtova, mutta valitettavasti juoni muuten latistui melkoisen nopeasti. Kerronta oli kuitenkin hyvää, se viihdytti ja kantoi aika pitkälle.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Sydämen muotoinen rasia

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Kari Salminen.

1. painos: Tammi, 2008. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Tammi, 2011. Nidottu.

Locus-palkinto (paras esikoisromaani) 2008, Bram Stoker -palkinto (paras esikoisromaani) 2007, British Fantasy -palkintoehdokas 2008.

Hyytävän jännittävä ja palkittu kauhudebyytti

Kuolleet vetävät eläviä alaspäin...

Jude Coyne on ikääntyvä death-metal-muusikko, jonka kiinnostus makaaberiin ja yliluonnolliseen on hyvin fanien tiedossa. Kannibaalien keittokirjat ja käytetyt hirttosilmukat alkavat kuitenkin tuntua kesyiltä, kun Jude huomaa ilmoituksen netissä huutokaupattavasta sielusta. Tuhannella dollarilla Judesta tulee kuolleen miehen haamun ylpeä omistaja.

Juden ovelle tuodaan sydämen muotoinen rasia. Rasiasta löytyy kuolleen miehen puku, jonka mukana rauhattoman sielun on luvattu saapuvan. Judea lähinnä huvittaa: häntä eivät ole jääneet vainoamaan sen paremmin väkivaltainen isä, hylätyt rakastajat kuin petetyt bändikaveritkaan – mitä yksi vanhuksen sielu hänelle mahtaisi?

Mutta sitten haamu onkin kaikkialla. Se kykenee tekemään itsensä näkyväksi mitä epämiellyttävimmillä hetkillä. Ja se on tosissaan. Se kutsuu Judea mukaansa yöpuolen tielle. Ja kun se heiluttaa hypnoottista partaveitsen teräänsä, Jude ei voi olla seuraamatta perässä.

Sydämen muotoinen rasia on pelottava ja riippuvuutta aiheuttava matkakertomus.” – Rocky Mountain News

Kauhukirjallisuuden huippukamaa.” – Time

Kesytön, lumoava, kieroutuneella tavalla kekseliäs kauhutarina.” – Janet Maslin, New Yok Times

...rapsakka kummitustarina, joka käynnistyy välittömästi, lisää kierroksia ja pysyy hyvin liitoksissaan.” – Marika Riikonen, Hämeen Sanomat

Hillin luoma kummitustarina pyrkii vimmatusti eroon perinteistä ja löytää kuin löytääkin uutta hehkua aavemaailmoista.” – Portti 4/2008