Hiekka - Hugh Howey10

Kirja-arvio :: Hiekka

Kirjoittanut Handels

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Hugh Howey on onnistunut jo toisen kerran luomaan mainion dystopia-maailman. Kirjan tarina suorastaan imi mukaansa kuin lentohiekka kävelijän. Kirjan ihmisten maailma on hautautumassa hiekkaan ja osin se olikin jo hautautunut. Elantoa hankitaan tekemällä sukelluksia hiekkaan satojen metrien syvyyteen hieman mystiseltä vaikuttavalla teknologialla ja nostamalla sieltä vanhaa tavaraa. Kirjan tapahtumapaikka selviää tarinan edetessä sijoittuen Kalliovuorten reunaan Pueblo-Colorado Springs-Denver-akselille. Tarinan päähenkilöille, neljälle sisarukselle, selviää uhka joka voi merkitä koko heidän maailmansa tuhoa. Neuvokkaat sisarukset onnistuvat estämään totaalisen tuhon ja lyömään jopa takaisin tuhon aiheuttajaa. Ikävin hetki tarinassa oli havaita, että pian se päättyy. Toisaalta tarinaan jäi paljon avoimia säikeitä ja ratkaisemattomia asioita, että ihmettelisin jos se ei jatkuisi Siilon saagan tavoin jatko-osilla.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Hiekka

Alkuteos ilmestynyt viitenä pienoisromaanina 2013–2014. Suomentanut Einari Aaltonen. Sidottu, kansipaperi.

Howey luo uuden maailman huippumenestyneen Siilon saagan jälkeen

Maailma on hautautunut hiekkaan ja dyynien päällä nuori Palmer haaveilee urasta hiekkasukeltajana, kuten isäkin aikanaan. Kaksitoista vuotta sitten isä lähti sukellukselle, eikä koskaan palannut. Palmer ja hänen sisaruksensa joutuvat kohtaamaan yksin maailman, joka kulkee kohti kataoamista.

Hiekka on Siilon saagan kirjoittajan uusi dystopia maailmasta, jossa toivo on hautautunut hiekan alle. Tuuli siirtää dyynejä jatkuvasti, eikä koskaan tiedä mitä seuravana päivänä tapahtuu.

Kirjan arvostelut:

”Hugh Howey osaa todella kirjoittaa.” – SFX

”Hiekka todistaa ettei Siilon menestys ollut onnekas sattuma. Hiekka on erinomainen scifi-tarina, taitava ja peräänantamaton.” – Financial Times