Kirja-arvio: Valinta

Kirjoittanut Idunnor - 5.0

Luin The Selection sarjan ensimmäisen osan, Valinnan, viime kesänä ja rakastuin siihen välittömästi. Sarja kertoo sotien jälkeen syntyneestä yhteiskunnasta, jossa ihmiset on jaettu kahdeksaan kastiin. Kiera Cass kuvaili hienosti hierarkiaan pohjautuvaa tarinaa. Valinnan ydinjuoni on kisa, jossa 35 tyttöä lähetetään Nälkäpelityylisesti kilpailemaan voitosta, mutta tällä kertaa palkintona onkin prinssin sydän. Jokaisesta kastista tulee ainakin yksi tyttö osallistumaan kisaan. Päähenkilö America Singer on melko köyhästä perheesta ja hänellä on salasuhde huonompiarvoiseen Aspeniin. Kirjan alussa he salailevat suhdettaan kaikin keinoin, mutta mitä tapahtuukaan, kun American äiti suostuttelee tytärtään hakemaan Valintaan. Ihmetyksekseni Aspen oli yhtä mieltä hänen kanssaan. Suurin osa kirjan tapahtumista sijoittuu kuninkaanlinnaan ja mukana on tyttömäistä draamaa ja suloisia kohtauksia prinssi Maxonin kanssa. Luvassa on paljon riitoja, muutama hyökkäys linnaan ja sydänsuruja. Täydellinen paketti siis. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka eivät ole lukeneet!
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Valinta

Kiera Cass Julkaistu: helmikuu 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, romantiikka, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Laura Haavisto. Nidottu.

Palatsi täynnä kilpailijoita, mutta vain yksi voi voittaa hänen sydämensä... Kolmekymmentäviisi kaunista tyttöä. Kolmekymmentäviisi kaunista kilpasiskoa...

America Singerillä on edessään ainutkertainen mahdollisuus – 17-vuotiaan nuoren naisen tulisi olla siitä iloinen. Mahdollisuus paeta syntymästä asti suunniteltua tulevaisuutta. Tulla tempaistuksi kimaltelevien iltapukujen ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Eliitti (Valinta-sarja, #2)Pimeä sydän (Mystic City, #2)Perijätär (Valinta-sarja, #4)Ainoa (Valinta-sarja, #3)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 49 vierailijaa
karivaan
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455