Kirja-arvio: Keplo Leutokalma

Kirjoittanut Jackalbury - 4.0

'Keplo Leutokalma' on raikas tuulahdus tämän vuoden fantasiajulkaisuissa. Kirja on rehellisesti omanlaisensa ja onnistuu myös luomaan omanlaisensa tyylin, jossa traaginen ja hiukan angstaava osa sulautuu yhteen naljailun ja humoristisen dialogin kanssa. Kirjan maaailma on varsin pimeä ja synkkä, mutta siinä on myös ilon aiheita. Stephanie jäi ehkä näin alussa hieman sivumpaan, kun lukijan huomio keskittyi enemmänki Keploon ja Serpineen. Kirjan ehkä ainoa huono puoli oli se, että tarinassa vilahtelevia asioita ja termejä ei ihan aina täysin selitetty, mutta koska kirja ilmeisesti on saamassa jatko-osia, puute varmasti paikkaantuu ajan saatossa. Tarina oli jännittävä ja ennalta-arvaamaton. Kliseitäkään ei juuri ollut ja Keplon hahmo oli kieltämättä kirjan parasta antia. Lukukokemuksena 'Keplo Leutokalma' oli nautittava ja todella kiintoisa kirjatuttavuus. Tosin se toi välistä verisyydessään, synkkyydessään ja pessimistisyydessään mieleen Martinin traagisen tyylin. Keskivertoa parempi ja varsin hyvä, muttei minusta ihan huippua. Suosittelen nautittavaa fantasiaa etsivälle. Arvosana: 8.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Keplo Leutokalma

Derek Landy Julkaistu: lokakuu 4, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Helene Bützow. Sidottu, kansipaperi.

Mythopoeic-palkintoehdokas 2008 (lastenkirjat).

Vauhdikas irlantilainen fantasia luunrankoetsivä Keplo Leutokalmasta

Asianajaja Fedgewick oli lyhyt mies, jonka mittasuhteet ja ulkomuoto toivat mieleen hikisen keilapallon. Hän tapaili hymyä. ”Yksi henkilö puuttuu vielä”, hän sanoi, ja Fergusin silmät pullistuivat.

”Kuka?” Fergus halusi ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kasvottomat (Keplo Leutokalma, #3)Leikkiä tulella (Keplo Leutokalma, #2)Yönsiiven velhot (Korppikartanon salat, #1)Jäänteiset (Keplo Leutokalma, #5)Pimeitä aikoja (Keplo Leutokalma, #4)
Paikalla 2 jäsentä ja 54 vierailijaa
Salka, Jorma Isokukko
Uusin jäsen: Soile Kylmälahti
Jäseniä yhteensä: 9447