Mahti (Korpinkehät #3) - Siri Pettersen8

Kirja-arvio :: Mahti

Kirjoittanut Keskiyön kyyhkynen

Mahti on mielestäni koko sarjan paras osa! Hirka on käynnyt monessa maailmassa ja hän on sopeutunnut niihin aina. Nyt on kuitenkin tosi kyseessä. Voiko sokeiden maa olla jopa Hirkalle liikaa? Hirka päättää näyttää kaikille mihin pystyy ja poikkeaa isänsä suunnitelmasta. Tämä tapahtumaketju saa lisää säpinää Rimen sekoillessa ja etsiessä paikkaansa ilman Hirkaa. Hankalaa vieläkin uskoa että tämä sarja oli nyt tässä. Lukisin mielelläni vielä useammankin osan!

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Mahti

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Eeva-Liisa Nyqvist. Sidottu.

Kuvittele, että olet pelätyn kansan kuva. Heidän vihansa ja kostonjanonsa symboli. Maanpakoon karkotetun johtajan tytär, jonka kohtalona on osoittaa lopun alku.

Hirka valmistautuu kohtaamaan vallanpitäjät ja ottamaan paikkansa isänsä synnyinmaassa – sokeiden kylmässä maailmassa, jossa heikkoutta halveksitaan. Hän on hyväksynyt osansa vastentahtoisesti pitääkseen Yminmaan turvassa ja Rimen elossa. Mutta kuolleena syntyneet janoavat Mahtia suunnattomasti, ja Hirka alkaa käsittää, että sota on väistämätön. Tämä oivallus kyseenalaistaa lopulta kaiken, mihin hän on uskonut ja minkä puolesta hän on taistellut.

Mahti on kriitikoiden ylistämän, suursuosioon nousseen Korpinkehät-trilogian päätösosa, jossa valta, viha ja ylpeys kohtaavat. Norjassa sarjan kirjat ovat saaneet useita palkintoja, ja niistä on tekeillä elokuva.

”Jonkun pitäisi napata sarja englanninkielisille markkinoille, koska siitä tulee aivan valtava menestys.” – The Telegraph