Vihreän saaren laulu - Kate Thompson4

Kirja-arvio :: Vihreän saaren laulu

Kirjoittanut Minzki

Suoraan sanottuna en pitäytr kirjasta yhtään. Huomasin kirjan ilmestymisen Risingin kautta ja ajattelin, että voisin lukea kirjan. Se näytti ulkoisesti hyvältä ja takakannen tekstikin oli aika mielenkiintoinen. Alussa kirja oli tylsä. Ajattelin, että ehkäpä se paranee loppua kohden. Tuli välillä semmoinen tunne, että en viitsi, en viitsi, mutta en halunnut jättää kirjaa kesken. Luin kyllälkin kaksi muuta kirjaa tämän välissä:) Mielestäni kirja ei vastannut takakantta oikein kunnolla, sillä siinä puhuttiin keijuista, mutta sain kyllä niistä "keijuista" kaikkea muuta kuin keijumaisen kuvan. No, ehkä niin oli tarkoituskin... Kuitenkin kirjassa oli hyvätkin puolensa. Pidin siitä, että "seassa" oli (ilmeisestikin) irlannin kielisiä sanoja ja niistä suomennus viimeisillä sivuilla. Myös kansi oli todella hieno, mutta näköjään ei pidä luottaa hinoihin kansikuviin. Kirjailija oli myös erittäin oikeassa ajan puutteesta, siilä välillä tuntuu, että aika ei oikeasti riitä mihinkään. Välillä tuntui, että onkohan meidänkin maailmassamme toinen ulottuvuus, jonne kaikki aika katoaa....:)

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Vihreän saaren laulu

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Kannen kuvitus ja suunnittelu Paolo Barbieri ja Arnoldo Mondadori Editore S.p.A. Sidottu.

Whitbread-palkinto 2005, Guardian-lastenkirjallisuuspalkinto 2005. Mythopoeic-palkintoehdokas 2008 (lastenkirjat).

Taianomainen tarina tempaa lukijan ikuisen nuoruuden maahan

Kinavaaran kylässä aika on kortilla. Kun 15-vuotiaan JJ Liddyn äiti pyytää leikkisästi syntymäpäivälahjaksi lisää aikaa, poika päättää toteuttaa äitinsä toiveen. Mutta kuka tietää, mihin aika juoksee ja mistä sitä saisi lisää?

Aikaa etsiessään pelimannisuvun vesa päätyy sattumalta Tír na n'Ógiin, keijujen maailmaan. Keijujen maailmassa aika on ollut aina näihin päiviin saakka tuntematon käsite, mutta JJ Liddyn saapuessa maahan asiat ovat sekaisin. Aivan kuin aika vuotaisi ihmisten maailmasta Tír na n'Ógiin ja aiheuttaisi kaaosta kaikkialla: aikapulaa JJ Liddyn maailmassa ja aikatulvaa Tír na n'Ógissa. Pystyykö JJ Liddy pelastamaan keijut kuolemalta ja tukkimaan sekasortoa aiheuttavan aikavuodon? Ja mitä tekemistä JJ Liddyn esi-isällä on vanhan papin murhalla? Salaperäistä aikavuotoa selvittäessään JJ Liddy tempautuu mukaan keijujen myyttisen musiikin pyörteisiin.

Vihreän saaren laulu on palkittu arvostetuilla Whitbread- ja Guardian-lastenkirjapalkinnoilla.

”Tarina on täynnä yllätyksiä, taikaa ja hienostuneesti tasapainotettua sisäistä logiikkaa.” – The Guardian