Kirja vaikutti niin mielenkiintoiselta, että lainasin sen ja jaksoin innostua ensimmäiset 200 sivua. Aihe oli ajankohtainen ja idea varmasti hieno, mutta... No, ensinnäkin lukemiseeni tuli usean kuukauden tauko, sillä kirja ei todellakaan parantunut loppua kohti. Se vain lysähti kasaan, kun juonessa ei tapahtunut juuri mitään, ainakaan yllätyksellistä. Kirja oli kannesta kanteen ennalta-arvattavaa kidutusta. Jokainen lausekin oli tehty tietyn, sietämättömän selkeän kaavan mukaisesti. Lopulta ryhdistäydyin, ja luin kirjan loppuun. Sinänsä kirjan rakenne on sujuva: vähän tekstiä sivulla, kolmas osa kirjasta tyhjiä sivuja tai nuotteja (jotka olivat ihan toimiva idea, mutta jos ajatellaan ilmeistä vaivaa, kovin monelle niistä tuskin oli suurempaa iloa). Toteutus on kovin tökeröä, ja aina-niin-iloiset keijut saivat hälytyskellon soimaan. En tiedä, minkä ikäisille tämä on suunnattu, mutta jonkinlaisesta yrityksestä tehdä kirja useille ikäluokille sopivaksi huolimatta, tunsin oloni erittäin aliarvostetuksi. Voi rakas Kate, ei kaikkea tarvitse eikä kuulu selittää, tai yrittää selittää. Ne hyvät puolet? Irlannin historian ja kulttuurin esitteleminen on tavallaan ihan herkkua, mutta kiinnostavamminkin olisi asian voinut esittää. Ajatus eräänlaisesta portista meidän maailmasta ikuisen nuoruuden maahan on toki kiehtova, mutta tuore? Ei todellakaan. Jostain syystä juuri mikään kirjassa ei iskenyt minuun. Henkilöt ovat tylsiä ja stereotypian mukaisia, he jäävät vähemmälle osalle soittamisen rinnalle, ja epälahjakkaana muusikkona voin sanoa tämän olevan taas yksi pitkä miinus. Loppuratkaisukin oli hattaraa. Ei tälläistä kirjaa kannata suositella juuri kenellekään - sataprosenttisesti kaavamaista ja yllätöksetöntä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Vihreän saaren laulu

Kate Thompson Julkaistu: tammikuu 21, 2008
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: keijut

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Kannen kuvitus ja suunnittelu Paolo Barbieri ja Arnoldo Mondadori Editore S.p.A. Sidottu.

Whitbread-palkinto 2005, Guardian-lastenkirjallisuuspalkinto 2005. Mythopoeic-palkintoehdokas 2008 (lastenkirjat).

Taianomainen tarina tempaa lukijan ikuisen nuoruuden maahan

Kinavaaran kylässä aika on kortilla. Kun 15-vuotiaan JJ Liddyn äiti pyytää ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl, #8)Loputtomasti (Paranormaali, #3)13 salaisuutta (Keijutrilogia, #3)13 lahjaa (Keijutrilogia, #1)13 kirousta (Keijutrilogia, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 51 vierailijaa
Risto Ukkonen, LordStenhammar
Uusin jäsen: Risto Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 9375