Kirja-arvio: Johan riitti!

Kirjoittanut Emelie - 4.5

Aika paljon oppii Kiekkomaailmasta ja siihen liittyvistä kirjoista, tarinoista ja hahmoista ihan pelkällä osmoosillakin, näemmä. Johan riitti! kirjan aloitus oli minulle tuttu, vaikken ollutkaan koskaan tätä lukenut aiemmin, olen vain niin monta kertaa kuullut siitä, että se tuntui tutulta. Ja olihan se hyvä aloitus, hykerryttävä ja niin pratchettmäinen kuin vain mahdollista. Tausta-aihe oli aika turhauttava: nainen pyrkii velhoksi, jota ei koskaan aiemmin ole tapahtunut ja kukaan ei ota sitä vakavasti. Asiaa oli käsitelty hyvin, suorastaan lempeästi tässä kirjassa. Mutta muutama ihan oikeakin turhautumiskohta kirjassa kyllä oli, kaikesta hyvästä huolimatta. Paikoitellen jäätiin jahkaamaan joihinkin kohtiin (kuten noitakoulutukseen ja sauvan etsintään). Mutta tässä teoksessa oli selvästi vähemmän kohellusta kuin edellisessä osassa, joka nosti tämän teoksen arvoa. Juoni oli myös hyvin selkeä, siinä ei olut mitään monimutkaista, joka vielä lisäsi tämän teoksen miellyttävyyttä. Hyvä lukukokemus.

Hahmot: 5/5
Juoni: 4/5
Miljöö: 4/5
Yleisfiilis: 5/5

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Johan riitti!

Terry Pratchett Julkaistu: 2001
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, noidat

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Marja Sinkkonen. Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos: Karisto, 2001. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Karisto, 2005. Nidottu.

Kiekkomaailmassa kiistellään tasa-arvokysymyksistä!

Mahtava velho tekee kuolemaa kiekkomaailmassa. Perinteen mukaisesti hänen tarkoituksenaan on siirtää voimansa kahdeksannen pojan kahdeksannelle pojalle, joka on juuri syntymässä. Hiukan liian myöhään paljastuu muuan ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noidan veli (Chrestomancin maailmat, #1)Noitia maisemissa (Kiekkomaailma, #12)Carpe jugulum (Kiekkomaailma, #23)Vapaat pikkumiehet (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #2)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559