Kirja-arvio: Kosketus

Kirjoittanut Cliffer666 - 3.5

Tämä on tyyliltään oikeastaan hieman yliluonnollisilla sekä poliittisilla aineksilla ladattu trilleri. Ei, politiikkaa vieroksuvien tai vihaavien ei kannata missään nimessä sen takia tätä sivuuttaa - tämä ei missään tapauksessa ole mikään kannanotto suuntaan tai toiseen. Mitään "sanomaa" ei ole, politiikka näkyy vain osittain puolueettomana tapahtumakenttänä, mutta pääpaino on ehdottomasti romaanin päähenkilössä, Johnnyssa, hänessä henkilönä. Mies, joka pienenä poikana luistellessaan kaatuu ja lyö kovasti päänsä - ja joka 17 vuotta myöhemmin joutuu auto-onnettomuuteen, jonka seurauksena vaipuu koomaan neljäksi ja puoleksi vuodeksi. Koomasta herättyään hän huomaa itsellään olevan parapsykologisen kyvyn - eräänlaisen selvännäköisyyden taidon, joka ilmenee tosin vain kosketuksesta, joko ihmisistä itsestään tai heidän omistamistaan tavaroista. Romaanissa on myös tiettyä koskettavuutta, varsinkin niissä kohdissa joissa käsitellään menetettyä rakkautta, menetettyjä mahdollisuuksia.. Kirjan pääpaino tuntuu kuitenkin keskittyvän Johnnyn parapsykologiseen kykyyn ja siihen onko se lahja vai kirous ja tästä dilemmasta aiheutuviin seurauksiin.. Kyllä pidän tätä onnistuneena kirjana. En nostaisi minnekään Kingin laadukkaimpien teosten sarjaan, mutta oikein hyvä tarina tämä kaikkiaan on.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kosketus

Stephen King Julkaistu: 1989
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1979. Suomentanut Heikki Karjalainen. Kannen kuva: Piotr Tomaszewski.

1. painos: Tammi, 1989. Sidottu, kansipaperi.
2. painos Tammi, 1994. Nidottu.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiaromaanit) 1980.

Nuori opettaja Johnny Smith loukkaantuu auto-onnettomuudessa ja vajoaa syvään koomaan. Kun hän kaikkien ihmeeksi herää siitä neljän ja puolen vuoden kuluttua, hänessä ilmenee merkillinen kyky. Vain koskettamalla toista ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Väristyksiä haudan takaa (Harper Connelly, #3)Tonttu: Matka pimeyteenVapautettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #9)Veden vallassa (Väkiveriset, #3)Minun rakastajani (Mustan tikarin veljeskunta, #8)
Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Tiia
Uusin jäsen: Tiia
Jäseniä yhteensä: 9324