8

Kirja-arvio: Sithin kosto

Kirjoittanut Truuners95
()

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Tämä oli välillä raskasta luettavaa, kun odotti, miten tarina menee murheellisempaan suuntaan. Anakinin ja Palpatinen keskustelut saivat minut miettimään jedejä uudesta näkökulmasta. He vaikuttavat munkkijärjestöltä. Usein eläydyn kirjojen ja elokuvien maailmaan, että haluan välillä olla yksi tarinan henkilöistä. Kuulostaa lapselliselta. Kuitenkin sithit vaikuttavat olevan vapaamielisempiä asioihin, kuten omistushalu, viha ja kosto. Huomaan itsestäni usein näitä piirteitä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Sithin kosto

Alkuteos ilmestynyt 2005. Perustuu George Lucasin aiheeseen ja käsikirjoitukseen. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällyksen kuvitus: David Stevenson. Sidottu.

Sithit ovat jedien arkkivihollisia, Voiman pimeän puolen mestareita, jotka jedit jo kertaalleen miltei tuhosivat. He ovat salassa jatkaneet toimintaansa yli tuhannen vuoden ajan ja vain odottaneet hetkeä, jolloin jedit ovat haavoittuvimmillaan. Kun kosto käynnistyy, vaakalaudalla on koko galaksin kohtalo.

Tarinan alkaessa jedimestari Obi-Wan Kenobi ja hänen oppilaansa Anakin Skywalker ovat vaikean haasteen edessä. Kreivi Dooku on ottanut ylikansleri Palpatinen vangikseen. Anakin on jälleen kasvanut jedinä, mutta ei ole menettänyt hiukkaakaan rohkeudestaan ja rämäpäisyydestään. Taistelu ylikanslerin vapaudesta kääntää uuden lehden hänen elämässään, ja Voiman pimeän puolen viekkain kätyri käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Star Wars Episodi III: Sithin kosto perustuu George Lucasin tarinaan ja Episodi III -elokuvan käsikirjoitukseen. Samalla se antaa vastaukset kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet tähtisaagan ihailijoita. Mikä erotti Luke Skywalkerin hänen sisarestaan Leiasta? Miksi Yoda pakeni Dagobah-planeetalle? Ja kuinka Anakin Skywalker lankesi Voiman pimeälle puolelle?

Maailman tunnetuin elokuvasarja saa nyt arvoisensa uljaan päätöksen. Olkoon voima kanssanne.