Kirja-arvio: Húrinin lasten tarina

Kirjoittanut Eija - 4.0

Tässä on kaunis kirja ulkoisesti ja sisällöllisesti. Kirja on painettu laadukkaalle sileäpintaiselle painavalle paperille. Alan Leen piirtämä kuvitus on kaunista, niin isot sivun kokoiset värikuvat kuin pienet mustavalkoiset piirroksetkin. Kirjan lopussa on luettelo tarinassa käytetyistä nimistä ja kartta. Molemmat tulivat tarpeeseen ja niitä joutui vilkuilemaan useampaan otteeseen tarinan lomassa. Alussa nimien paljous ja samankaltaisuus tuskastutti, mutta pian niistä pääsi kartalle eikä häirinnyt enää lukemista.

Tarina keskittyy pääsääntöisesti Túrinin, Húrinin pojan, elämään. Sattumuksien ja väärien valintojen johdosta hänen elämässään on traagisuutta. Túrin on kannoissaan jyrkkä, mutta ei ole paha ihminen.

Ihmisten mukana kuljettu matka tuntuu aikuisemmalta kuin hobittien matkassa koetut seikkailut Taru sormusten herrasta ja Hobitti, sinne ja takaisin. Tarina on synkänpuoleinen ja tappamista ja kuolemaa kuvataan enemmän. Tarinassa on mukana myös naispäähenkilöitä, jonka vuoksi kertomus tuntuu tasapainoisemmalta. Tarinan tiivis kerronta, joka ei jättänyt kuitenkaan mitään tärkeää pois, myös miellytti suuresti. Tyylikkäästi kerrottu tarina lumosi ja vei mennessään.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Húrinin lasten tarina

J. R. R. Tolkien, Alan Lee, Christopher Tolkien Julkaistu: toukokuu 30, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: keski-maa, lohikäärmeet

Narn i chîn Húrin: Húrinin lasten tarina. Alkuteos ilmestynyt 2007. Toimittanut Christopher Tolkien. Kuvitus: Alan Lee. Suomentanut Kersti Juva. Runot suomentaneet Alice Martin ja Panu Pekkanen. 2. painos 2007. Sidottu, kansipaperi.

Tähtifantasia-palkintoehdokas 2008.

Aiemmin julkaisematonta Tolkienia upeana kuvitettuna laitoksena

”... ja vaikka vanhan ajan mahtavat haltiamielet olisivat kokoontuneet yhteen, Hador, Húrin, Túrin ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Perillinen (Perillinen, #4)JäälohikäärmeVarjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Lohikäärmetanssi 2 (Tulen ja jään laulu, #5)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 52 vierailijaa
Jussi, Eija
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723