Eletään tulevaisuuden maailmassa, jossa sieni-infektio on päässyt valloilleen aiheuttaen tartunnan saaneiden aivoissa muutoksia. Tauti on levinnyt kulovalkean tavoin kaikkialle ja terveitä ihmisiä on enää harvassa.

Juoni etenee tavanomaiseen jännityskertomuksen tapaan. Se ei päässyt juurikaan säväyttämään muutamia kauhukohtauksia lukuun ottamatta.

Hahmot ovat melko yksiulotteisia - heissä on kussakin yksi hallitseva piirre. On maaninen tutkija, jonka päämäärä on ainoastaan selvittää taudinaiheuttajan luonne keinolla millä hyvänsä. On opettaja, joka ajattelee vain lasten parasta eikä näe vaaratekijöitä ja kokonaiskuvaa. On tiukkapipo, kylmä sotilas, joka keskittyy pelkästään turvallisuus näkökantaan. Sitten on päähahmo Melanie, tartunnan saanut lahjakas oppilas. Hän on uhka, mutta samalla hänessä on lupaus uuteen tulevaisuuteen. Melanie, kaltaistensa tavoin, on erikoislaatuinen zombi. Hänellä on puhekyky ja äly, mutta zombien tavoin nälkä. Useimmat tarinan nälkäisistä eivät ole älykkäitä, mutta eivät myöskään afrikkalaisen tai haitilaisen kansanperinteen mukaisia hitaita zombeja, vaan varsin nopeita liikkeissään, mikä tekee hahmoista pelottavia. Vaikka kirja tuo hahmoista lähinnä pääpiirteet esiin, pientä kehitystä hahmoissa kuitenkin tapahtuu tarinan edetessä. Yhdestäkään hahmosta en varsinaisesti pitänyt ja kenenkään puolelle en varauksetta asettunut.

Tarinan päätös ja loppuratkaisu oli oikein hyvä ja paransi paljon muutoin melko tasaista ja yllätyksetöntä kokonaisuutta.

 

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Maailman lahjakkain tyttö

Mike Carey Julkaistu: marraskuu 9, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, kauhu
Avainsanat: elokuva, tieteiskauhu, zombit

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Juha Ahokas. Sidottu.

Arthur C. Clarke -palkintoehdokas 2015, British Fantasy -palkintoehdokas (kauhuromaanit) 2015, Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2017.

Melanie on hyvin erityinen pikkutyttö

Joka aamu Melanie istuu huoneessaan odottamassa. Kun häntä tullaan hakemaan luokkaan, kersantti osoittaa Melanieta aseellaan samalla kun kaksi muuta sotilasta sitoo tytön pyörätuoliin. Melaniesta tuntuu, etteivät he ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kootut kertomuksetScifistin maljaKuutamohulluus ja muita vanhoja suomalaisia pulp-novellejaSuuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)Rämeen olento: Kolmas kirja (Rämeen olento, #3)
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723