Kirja-arvio: Sudenveri

Kirjoittanut Eija - 2.5

Tarinaa kerrotaan kolmen minäkertojan näkökulmasta. Martta on ihmissusi, Lauman matriarkka, jonka päämäärä on säilyttää viimeiseen asti Lauma ja suojella sen paljastumiselta ulkopuolisille. Varga on Laumasta irtautunut nuori nainen, joka elää ihmiselämää kaupungissa. Marraskuu on Vargan rakastettu, joka on tietämätön Laumasta. Menneitä tapahtumia kerrotaan takaumien kautta.

Minä muotoisen kerronnan vuoksi, kirjassa on toistoa. Samoja tapahtumia käydään eri kertojan näkökulmasta. Juoni ei ollut itselleni niin mielenkiintoinen, että jaksoin kiinnostuneesti seurata samoja tapahtumia useaan otteeseen. Vuorotellen kerrotaan susihahmojen elämää ja vuoroin ihmissuhde kuvioita. Kirjan yhtenä sanomana on olla rohkeasti ja peittelemättä se mikä olet.

Tähtiarvioni on subjektiivinen näkemys niin kuin tapanani on antaa. Neutraali tähtimäärä ei tarkoita sitä, että kirja olisi huonosti kirjoitettu tai muutakaan. Henkilökohtaisesti en ole vaan mieltynyt juoneen, missä pääpaino on suhteissa, olivat ne suhteet susien tai ihmisten. Toinen kritiikin aihe on juonen hidas eteneminen ja toiston määrä. Minulle tarina olisi toiminut lyhyempänä kertomuksena.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Sudenveri

Jenny Kangasvuo Julkaistu: elokuu 13, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi
Avainsanat: ihmissudet, kotimainen, kuvastaja-palkinto

Kansi: Ville Tiihonen. Sidottu, kansipaperi.

Kuvastaja-palkinto 2012.

Hanna on jättänyt sukunsa ja muuttanut nimensä, jotta elämä Varga-nimisenä taiteilijana ja Laumassa juoksevana sutena olisivat kaksi erillistä asiaa. Ne kuitenkin limittyvät, kun hänen ovelleen ilmaantuu Laumasta karannut nuori poika. Poika on epämuotoinen: ei aivan ihminen eikä aivan susi. Hänen kasvoistaan paljastuu Lauman koko ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rose on poissaKellomorsianHotel SapiensMetsänpimeäMuurahaispuu
Paikalla 1 jäsen ja 25 vierailijaa
Jussi
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455