Orrin ja Usvasaaren perillinen (Usvasaari #3) - Margi McAllister9

Kirja-arvio :: Orrin ja Usvasaaren perillinen

Kirjoittanut Sopu

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Kerrankin päähenkilö ei ole maailman pelastaja

Kirja oli uusi kiinnostava osa Orrin-sarjaa. Usvasaarta kohtasi samaan aikaan monta vastusta ja pieni prinsessa Silmukin oli kadoksissa. Kirjassa oli paljon muitakin näkökulmia. Oli mukavaa seurata kirjaa myös Juniperin näkökulmasta, sillä tämä ei ollut niin suuri sankari, vaikka omasi kiinnostavan historian. Orrinin näkökulmaa oli aika vähän tässä kirjassa, mutta oli hyvä, että joku muukin pääsi olemaan sankari. Orrin on aina ollut se päähenkilö, joten oli mukavaa kulkea sivuhenkilön mukana. Juoni ei ollut lainkaan tylsä, sillä saarta kohtasi monta vaaraa samaan aikaan ja tihein välein. Ennustus, jonka Juniper sai oli myös mielenkiintoinen. Suosittelen tätä kirjaa niille, jotka pitävät mullistavista juonen käänteistä ja uusista näkökulmista.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Orrin ja Usvasaaren perillinen

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Helene Bützow. Sidottu.

Onko Usvasaaren perillisen yllä kirous?

Elämä tuntuu vihdoinkin hymyilevän kovia kokeneella Usvasaarella. Kuningas Crispin ja kuningatar Setri ovat saaneet tyttären, ja eläimet odottavat innokkaasti pienen prinsessan nimenantojuhlaa. Tähdenlentojen yö muuttaa kuitenkin kaiken, ja papiksi opiskeleva Juniper näkee näyn, jonka hän pelkää ennustavan pahaa. Nuori Juniper ei osaa tulkita ennustusta, mutta saaren rauha rikkoutuu hyvin pian.

Eläinten keskuuteen leviää vaarallinen kulkutauti, ja pikku prinsessa siepataan kotoaan linnoituksesta. Vanhat ystävykset Orrin ja Pisto tekevät kaikkensa löytääkseen Usvasaaren perillisen, mutta pienokainen on kadonnut kuin maan nielemänä. Samaan aikaan eräät eläimet lietsovat tyytymättömyyttä ja jopa väittävät pelätyn hirmuhallitsijan, kapteeni Huskin, palanneen salaperäisesti takaisin. Valkosiipien saarella syntynyt kuningatar joutuu muukalaistaustansa tähden pahojen puheiden kohteeksi, ja ikävät huhut ja vihjaukset saavat eläimet levottomiksi.

Saarta kohdanneet vitsaukset pakottavat Orrinin, Juniperin ja Piston panemaan toimeksi. Heidän urheutensa ja neuvokkuutensa joutuvat kovalle koetukselle ennen kuin elämä palaa oikeaan uomaansa.

Orrin ja Usvasaaren perillinen on kaunis ja koskettava kasvukertomus ja jännitystarina, joka kertoo mukaansa tempaavan saturomaanin keinoin ikuisista arvoista, oikeudenmukaisuudesta, rehellisyydestä ja rohkeudesta.

Kirjassa on Omar Ryannin piirroskuvitus. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty ympäri maailmaa ja tarinasta on tekeillä myös animaatioelokuva.