Kirja-arvio: Valinta

Kirjoittanut Sekai-chan - 4.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Tämä kirja oli pitkään niin sanotulla "luen sitten kun minulla on aikaa" listalla. Kun lopulta sain otettua tämän kirjan käteeni, luin Valinnan loppuun kahdessa päivässä. Pidin kirjasta, juoni oli mielenkiintoinen ja en nyt ehkä sanoisi sen olevan uniikki, mutta siinä oli kuitenkin jotain erilaista. En tiedä oliko se sitten dystopinen maailma vai koko ajan käynnissä oleva kilpailu, josta tippui porukkaa pois kuin Nälkäpelistä konsanaan, mikä minua viehättä kirjassa.

En kadu kirjan lukemista, mutta en oikein voi sanoa pitäneeni kirjan hahmoista kovinkaan paljoa. America on itsepäinen ja vahvaluontoinen tyttö, joka ajattelee perheensä parasta, ja osallistuu sen takia kilpailuun, valintaan, jossa Illean tuleva kuningas valitsee itselleen puolison. Maxon taas on prinssi, joka haluaa päättää itse omista asioistaan ja on kyllästynyt muiden määräilyyn. Hän on perinteinen prinssi jolla on kaikkea muuta paitsi vapautta. Aspen taas on naapurin poika, joka rakastaa päähenkilöä yli kaiken. Hahmoista olisi voinut saada aikaan vaikka mitä, mutta jotenkin he jäivät omasta mielestäni hiukan "tyhjiksi". Jotenkin en vain missään vaiheessa alkanut rakastamaan hahmoja. Kirjan loputtua en myöskään saanut sellaista haikea fiilistä kirjan päätyttyä. Tosin haluan kuitenkin tietää mitä seuraavassa osassa tulee tapahtumaan. 

Suosittelen tätä kirjaa niille, jotka kaipaavat elämäänsä jotain helposti sulavaa romantiikkaa ilman sen monimutkaisempaa tai vaikeaselkoista juonta. 

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Valinta

Kiera Cass Julkaistu: helmikuu 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, romantiikka, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Laura Haavisto. Nidottu.

Palatsi täynnä kilpailijoita, mutta vain yksi voi voittaa hänen sydämensä... Kolmekymmentäviisi kaunista tyttöä. Kolmekymmentäviisi kaunista kilpasiskoa...

America Singerillä on edessään ainutkertainen mahdollisuus – 17-vuotiaan nuoren naisen tulisi olla siitä iloinen. Mahdollisuus paeta syntymästä asti suunniteltua tulevaisuutta. Tulla tempaistuksi kimaltelevien iltapukujen ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeä sydän (Mystic City, #2)Eliitti (Valinta-sarja, #2)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Ainoa (Valinta-sarja, #3)Perijätär (Valinta-sarja, #4)
Paikalla 20 vierailijaa
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449